Het Vlaams Parlement en Momu, het ModeMuseum van de provincie Antwerpen, organiseren samen de tentoonstelling ‘6+, Antwerpse mode in het Vlaams Parlement. De expositie illustreert het bijzondere succesverhaal van de Antwerpse modescene.
Met 6+ wil de tentoonstelling het succesverhaal van de succesvolle Antwerpse modescène illustreren. ‘De Zes van Antwerpen‘ zijn wereldwijd bekend en hun werken mochten natuurlijk niet ontbreken op de tentoonstelling.


Begrip‘De Zes’: Ann Demeulemeester, Dries Van Noten, Walter Van Beirendonck, Dirk Van Saene, Dirk Bikkembergs en Marina Yee, zijn sinds het eind van de jaren ’80 een vast begrip in de modewereld.
Nieuwe generatie
Het plusteken in 6+ verwijst naar de nieuwe generatie ontwerpers. Deze ontwerpers, onder meer Raf Simons, Veronique Branquinho en A.F. Vandervorst, genieten minder naamsbekendheid, maar doen zeker niet onder voor de ‘De Zes’.
Evolutie
Verder besteedt de tentoonstelling aandacht aan de modeafdeling van de Koninklijke Academie voor Schone kunsten in Antwerpen. Foto- en videomateriaal tonen de evolutie van een lokale afdeling naar een internationale academie.
Overzicht
De tentoonstelling biedt ook een overzicht van ontwerpers die een band hebben met de Antwerpse modeschool, maar opteerden voor een carrière als stylist, fotograaf of art director. Medeoprichter van het Flanders Fashion Institute Geert Bruloot fungeert als gastcurator en scenograaf van de tentoonstelling.
Informatie
De tentoonstelling loopt nog tot en met zaterdag 23 juni 2007, elke werkdag en zaterdag van 10 tot 17 uur. De toegang is gratis. Voor een bezoek aan 6+ kun je terecht in de tentoonstellingsruimte “De Loketten” van het Vlaams Parlement, IJzerenkruisstraat 99 te 1000 Brussel.
Zie ook de website van ModeMuseum Antwerpen
Bron: TourPRess persberichten