Nu het boekingsseizoen voor zomer 2007 definitief van start is gegaan, kunnen vooral gezinnen die gebonden zijn aan schoolvakanties profiteren van kortingen die kunnen oplopen tot honderden euro’s door nu al de mei- of zomervakantie te boeken. Miljoenen reisgidsen zijn de afgelopen weken van de pers gerold en staan inmiddels in het schap bij de reisbureaus. In de komende twee weken – t/m 31 december – is er echt voordeel te halen.
Reisorganisaties hebben allerlei bijzondere acties: geven tot 7 nachten gratis weg, laten kinderen gratis meereizen en bieden hoge kortingen. De eerste klap is op de reismarkt tientallen euro’s per persoon waard en de vroegboekkorting kan oplopen tot honderden euro’s per gezin.


Rode loper
De onafhankelijke reisbureauketen VakantieXperts met 140 vestigingen rolt de rode loper uit voor klanten door de vele vroegboekkortingen van alle touroperators waarmee de keten samenwerkt de komende weken op feestelijke wijze te presenteren aan de klant.
Wachten niet voordelig
“Met het idee dat wachten tot het laatste moment extra voordelig is, wil de reisbranche definitief afrekenen. Alle wapens zijn in de strijd gegooid om juist vroeg boeken extra aantrekkelijk te maken’, zegt Ronald Raadsheer, directeur retail van Airtrade Holding, het toeristische reisbedrijf van BCD.
‘Vroeg boeken, betekent ook minder zoeken. Bij de opening van de vakantiemarkt is er nog een optimale keus. Vooral gezinnen met schoolgaande kinderen profiteren daarom optimaal door hun vakantie n?vast te leggen”, legt Raadsheer uit.
Opening seizoen
In samenwerking met de grote touroperators van Nederland organiseert VakantieXperts de komende twee weken een feestelijke start van de opening van het boekingsseizoen voor zomer 2007.
Om klanten van de reisbureauketen attent te maken op het voordeel dat te behalen is door vroeg te boeken voor zomer 2007 is onder meer in samenwerking met Holland International een speciale krant uitgegeven met meer dan 250 concrete vroegboekaanbiedingen voor alle soorten vakanties – van kampeervakanties tot exotische rondreizen.

Bron: TourPRess persberichten