Vanaf 1 januari mag er in restaurants in België niet meer gerookt worden. Voor niet-rokers betekent dat lekker rookvrij uit eten in Antwerpen of Brugge. Rokers zullen hun sigaretten thuis moeten laten of buiten gaan roken. In cafés mag dan nog wel gerookt worden, maar slechts in apart daarvoor ingerichte rookgedeeltes.


Vandaag komt Het Laatste Nieuws echter met een bericht dat de zogenaamde Grand Cafés, ook wel danscafés genoemd, een uitzonderingspositie willen hebben. Deze horecageledenheden halen een groot deel van hun omzet uit diner-gasten, maar veranderen na 23 uur in een gewoon danscafé. Zij menen dat ze ten onrechte als 100% restaurant behandeld worden en daardoor rookvrij moeten zijn. Het roken in de horeca-verhaal verloopt dus ook bij onze zuiderburen niet geheel vlekkeloos.
Antwerpen
Restauranthouders in Antwerpen zien de rookvrije toekomst vol vertrouwen tegemoet. Zij verwachten een toename van gasten, zeker van Nederlandse gasten die graag rookvrij uit dineren gaan en daar in Nederland vrijwel geen mogelijkheden voor hebben.

Meer België
Meer Antwerpen
Meer Antwerpen-restaurants
Meer sigaretten