De reisorganisaties Sunweb en Jiba gaan samen. Sunweb Vakanties BV neemt per direct de aandelen over van Jiba. Beide reisorganisaties ambiëren een verdere groei in zowel Nederland als Europa, met deze overname kan deze doelstelling sneller gerealiseerd worden. Beide labels blijven zelfstandig onder de eigen merknamen vakanties verkopen. Met deze overname vestigt de nieuwe Sunwebgroep zich in de top 3 van Touroperators die reizen organiseren naar de Europese zon, met een totale omzet van ca. 240 miljoen euro.


Investeringsmaatschappij Alpinvest, grootaandeelhouder van Sunweb Vakanties BV, heeft samen met het managment van de nieuwe Sunwebgroep de ambitie om zowel in Nederland als Europa verder door te groeien tot één van de belangrijkste aanbieders van georganiseerde vakanties. Deze overname stelt Sunweb in staat nog sneller te kunnen groeien. Joost Romeijn, directeur Sunweb: ‘Het resultaat van onze samenwerking zal groter zijn dan wanneer wij ieder afzonderlijk aan de slag blijven’. Jiba-directeur Bas Rasker acht een overname van Jiba noodzakelijk om een volgende professionele slag te maken. ‘Deze strategische overname richt zich op activiteiten als gezamenlijke inkoop, verdere ontwikkeling van websites en webmarketing, productontwikkeling en het penetreren van nieuwe markten’, aldus Rasker.
Een gedeelte van de Jiba-organisatie zal overgeplaatst worden naar Sunweb in Rotterdam. De marketing en inkoop van Jiba en de dochterorganisatie ‘Eliza was here blijven in Utrecht. De samenwerking zal de consument ten goede komen wat zal resulteren in een blijvend scherp geprijsd vakantieaanbod. De consument zal verder geen hinder ondervinden van de overname.
De directie van de nieuwe Sunwebgroep bestaat uit Joost Romeijn (Algemeen Directeur), Bas Rasker (Commercieel Directeur) en Marcel Neomagus (Financieel Directeur).
Over Sunweb
Sunweb Vakanties BV is in de reisbranche actief met de directsellers GoGo Tours, HUSK Studentenreizen, X-Travel en Sunweb Vakanties. Sunweb Vakanties is ook actief in België en Spanje. Daarnaast heeft de reisorganisatie de retailmerken Do It, Traxs en Marysol Vliegreizen op de markt. Voor de overname van Jiba was Sunweb Vakanties BV met ruim 325.000 passagiers en een omzet van ca. 170 miljoen de vierde speler in markt van touroperators. Het bedrijf bestond voor de overname uit 60 vaste medewerkers en zo’n 130 reisleiders en hostesses op reisbestemmingen.

Over Jiba

Jiba is een directseller die haar vakanties uitsluitend via de website www.Jiba.nl aan de consument verkoopt, niet via reisbureaus. Jiba verkoopt pakketreizen naar met name Middellandsezee-bestemmingen zoals Griekenland, Turkije en Portugal, daarnaast is er een specialistisch wintersportaanbod. Jiba houdt kantoor in Nederland en België en heeft 40 werknemers die te samen verantwoordelijk zijn voor een omzet van 70 miljoen. Bij Jiba horen de merknamen de Reisgigant en Eliza was Here.
Bron: TourPRess persberichten