Het aanhoudend slechte weer zorgt voor een run op de reisverkopen in de maand september en de herfstvakantie. “De vraag naar vliegreizen naar de zon ligt momenteel tientallen procenten hoger dan in dezelfde periode vorig jaar”, aldus commercieel directeur Julius ter Haar van Oad Reizen.


“Vooral naar zonzekere bestemmingen als Griekenland, Portugal en Egypte is veel vraag. We constateren afgelopen twee weken stijgingspercentages van 30 tot 50% ten opzichte van de zomer van 2005. Ook het aantal boekingen naar Turkije, dat deze zomer te maken had met teruglopende interesse bij de Nederlandse vakantieganger, is de afgelopen weken weer genormaliseerd”, aldus Ter Haar, die spreekt van een ware seizoenseindspurt. Ook de Globe Reisburo’s, een onderdeel van de Oad Groep, spreken van drukke tijden.
Verregend
“Het gaat vooral om mensen van wie de zomervakantie grotendeels verregend is en die het gemis aan zon nog voor het einde van dit zomerseizoen willen compenseren”, aldus commercieel directeur Ton Hendriksen. Volgens Hendriksen is vooral de herfstvakantie populair. “In Zuid-Europa kun je medio oktober nog van prachtig weer profiteren.”
Winterboekingen
Evenals het najaar is ook de winter zeer in trek. Sinds het uitkomen van de wintergidsen, ongeveer een maand geleden, noteert Oad recordaantallen boekingen. Zowel de wintersport als de winterzon mogen zich volgens Oad Reizen verheugen op veel interesse bij de consument. “Het aantal sneeuwboekingen ligt op dit moment ruim 20% hoger dan in de vergelijkbare periode vorig jaar”, aldus Julius ter Haar.
Bron: Tourpress persberichten