De tweede hittegolf van 2006, die het KNMI donderdag 19 juli al vroeg in de ochtend vaststelde, zorgt voor veel extra drukte bij reisorganisatie noSun Reizen in Enschede. Veel vakantiegangers zijn na het warme zomerweer van de afgelopen weken toe aan wat verkoeling. Vooral Noorwegen en Zweden, met temperaturen overdag tussen 18 en 23 graden, zijn erg in trek.


Nederlanders gaan meestal op reis naar zonovergoten oorden met witte zandstranden en tropische temperaturen. Bij noSun staat echter niet de zon centraal, maar het ervaren van een avontuurlijke reis in landen waar de zon minder vaak schijnt.
Extra boekingen
Directeur Martijn Boshuis: “Van ons mag het nog wel een aantal dagen warm blijven, we zien door deze hittegolf veel extra boekingen binnen komen. Onze reizen naar Noorwegen en Zweden zijn door de aangename temperatuur, 18 tot 23 graden, opeens erg populair.”
Ierland
‘Wie echt behoefte heeft aan echte verkoeling kan nu het beste een reis naar Ierland boeken. Daar regende het donderdag!’, aldus Boshuis.
Over noSun
Reisorganisatie noSun biedt reizen aan naar Europese landen die niet bekend staan om hun hoge zon-zekerheid. De reizigers gaan individueel of in groepen op vakantie naar landen als Scandinavië, Ierland, Tsjechië en de landen van het Verenigd Koninkrijk. In een rustig tempo maakt de reiziger kennis met de natuur, cultuur en het avontuur dat het land te bieden heeft. Meer informatie over noSun is te vinden op www.noSun.nl.
Bron: Tourpress persberichten