Spaans toerisme de dupe van rookbeleid?

Een interessant artikel in het AD van vandaag, dat er een mogelijke daling in het toerisme naar Spanje verwacht wordt naar aanleiding van het nieuwe strenge rookbeleid van de Spaanse overheid. Roken is slechts toegestaan in speciale rookzones, die aangelegd dienen te worden binnen de grotere horecagelegenheden. Overtreding kan de uitbater en de klant op een boete komen te staan.

Als wapen tegen het strenge rookbeleid heeft sigarettengigant Philip Morris de prijs van een pakje Marlboro met 40 cent verlaagd naar € 2,35. Dit terwijl in veel andere landen de prijzen van sigaretten vrijwel jaarlijks hoger worden onder de toenemende accijnsdruk.
Persoonlijk denk ik dat het wel mee zal vallen met een daling van het toerisme als gevolg van het rookbeleid. Ook in bijvoorbeeld Amerika, Malta en Italië is er een streng rookbeleid en daar heeft het toerisme er ook niet onder geleden.

Wie geen last meer wil hebben van de antirookterreur van de diverse overheden, kan er altijd nog voor kiezen om simpelweg te stoppen met roken.

Plaats een reactie