Warm onthaal in Winter Efteling voor 90 miljoenste bezoeker

Efteling in Kaatsheuvel ontving zaterdagochtend om 11.28 uur de negentig miljoenste bezoeker sinds de opening van het attractiepark op 31 mei 1952. Het waren Mark Spelthaen uit Cuijk en Desiree Keller uit Den Bosch en hun kinderen Daphne en Lars. Zij ontvingen uit handen van Eftelingdirecteur Ronald van der Zijl een fraaie bos bloemen en hun Winter Efteling-dag cadeau.
In de 53-jarige geschiedenis van de Efteling is het park nu dus door meer dan 90.000.000 bezoekers bezocht. Mark Spelthaen uit Cuijk reageerde enthousiast: “We waren van plan alleen de musical TiTaTovenaar in het Efteling Theater te bezoeken. Gisteren besloten we ook naar de Winter Efteling te gaan. En als je dag dan zo begint. Dat is natuurlijk super!”.


Feesttaart
Na de onverwachte entree werd er een feesttaart in het Efteling Theater aangesneden. Om 12.00 uur bezochten de gelukkigen de musical TiTaTovenaar. De Efteling nodigt hen bovendien gratis uit in 2006 het park en het hotel te bezoeken.
In 1952 sloot de Efteling het eerste seizoen in haar bestaan af met ruim 220.000 bezoekers. Vorig jaar waren dat er ruim 3.250.000. Op 24 juni 2004 was basisschool de Leeuwenkuil uit Beneden-Leeuwen de 85.000.000e bezoeker van de Efteling. Zij passeerden toen met in totaal 67 kinderen met 6 begeleiders de poorten van het park.
Winter Efteling en TiTaTovenaar
Tijdens de 7e Winter Efteling biedt het park 23 dagen vol winters vertier, lekkernijen en nostalgie. Inmiddels bezochten in totaal al ruim 1,6 miljoen mensen de eerste zes edities van deze winteropenstelling. Een dagje Winter Efteling is dit jaar ook te combineren met een bezoek aan de musical TiTaTovenaar. De ruim twee uur durende musical is te zien in het Efteling Theater. Men dient voor de musical vooraf te reserveren.

Plaats een reactie