Veel belangstelling voor Dominicaanse-Republiek.com

De online community over de Dominicaanse Republiek trekt steeds meer belangstelling. Wat enkele jaren geleden begon als hobbysite met een paar pagina’s over het tropische eiland is nu uitgegroeid tot een interactieve reisgids en meest bezochte infobron voor de Dominicaanse Republiek op het web. Dit jaar is Dominicaanse-Republiek.com door 250.000 bezoekers al meer dan drie miljoen keer geraadpleegd.

Van prikbord naar community
De mini website werd in 2003 aangevuld met een forum, waarin bezoekers een platform werd gegeven om ervaringen te delen en vragen te stellen. Het werd al gauw erg druk en er kwam steeds meer vraag naar meer mogelijkheden. Zo ontstond in de herfst van 2004 “De Dominicaanse Republiek Online Community”.
Het doel van de community was om bezoekers in de oriëntatiefase allerhande ideeën en veel voorpret te geven, zo veel mogelijk door de ‘ervaren’ reizigers zelf verzorgd en ondersteund door specifieke informatie van het team van www.dominicaanse-republiek.com.
Alle ruimte
De reiziger/vakantieganger krijgt alle ruimte op de website voor het plaatsen van vragen, opmerkingen, artikelen en foto’s over de Dominicaanse Republiek, maar ook over vakantie en reizen in het algemeen. De spil van de site is nog steeds het forum met ondertussen 23 verschillende themaborden, waarvan de meeste door alle bezoekers te lezen zijn, zonder dat men zich hoeft te registreren. Alleen voor de specifieke ‘emigratieborden’ , vragen stellen en antwoorden lezen dient men zich eerst (gratis) aan te melden.
Doel bereikt
Het oorspronkelijke doel van de community is met de duizenden bezoekers en 250.000 pagina bezoeken per maand en de enorme stijging van het aantal Nederlanders dat op vakantie gaat naar de Dominicaanse Republiek zeker bereikt.
Toekomst
Specifieke landeninfo gekoppeld aan communities en reisaanbod hebben de toekomst. De bezoeker is namenlijk vaak klaar om na het opnemen van alle informatie de wensen om te zetten in een concrete boeking.” aldus Harold Heikens, de oprichter van de Dominicaanse Republiek Online Community. ” Nu is de informatie nog teveel verspreid en moeten bezoekers zich een weg klikken van de ene naar de andere site.” Voorts voorziet hij dat binnen een paar jaar alle reisorganisaties gebruik zullen maken van communities om klanten sneller van de gezochte info te voorzien en ook sneller tot een boeking te bewegen.
Nieuwe eigenaar
Ook is www.Dominicaanse-Republiek.com niet opgemerkt gebleven bij de reisaanbieders, waarvan enkelen afgelopen jaar een bod hebben uitgebracht om de site over te nemen. Deze aanbiedingen zijn steeds afgewezen, maar in 2006 wordt de site toch overgedragen aan een nieuwe eigenaar. Er is druk overleg met een reis-aanbieder en deze maand kunnen ook anderen nog een bod doen.
“Ik vind het best wel moeilijk om de site los te laten en zou het heel jammer vinden wanneer de nieuwe eigenaar de content zal veranderen, maar ik ben ook klaar voor de volgende uitdaging en reeds begonnen aan de opzet van een nieuwe vakantie site.” aldus Harold Heikens, de oprichter van Dominicaanse-Republiek.com.
Bron:

Plaats een reactie