Massale preventieve fouilleeractie op Schiphol

De marechaussee op Schiphol is sinds donderdagochtend vroeg bezig met een massale preventieve fouilleeractie op Schiphol. Volgens een woordvoerder zijn er 120 mensen bij betrokken. Het is een uitzonderlijk grootschalige actie, liet hij weten.

Donderdagmorgen om 07.00 uur werden alle toegangen van het treinstation van de luchthaven afgesloten. De actie is inmiddels ook naar andere delen van Schiphol verplaatst. Zo controleert de marechaussee eveneens in de parkeergarages op de luchthaven.
Er is geen directe aanleiding voor de operatie van vandaag. Er zijn nog geen eerste resultaten bekend.
Bron: Nu.nl
Update 15:55 uur (Nieuws.nl):
De marechaussee op Schiphol heeft donderdag een preventieve fouilleeractie gehouden. Gezocht werd naar wapens. Tussen 07.00 en 13.00 uur werden 120 medewerkers ingezet om reizigers bij Schiphol Plaza te controleren en voertuigen rond Schiphol te doorzoeken. Bij de actie zijn geen vuurwapens gevonden, meldde de marechaussee. Er werden wel andere verboden voorwerpen aangetroffen, zoals boksbeugels en pepperspray.
Erik Vermeulen, woordvoerder van de marechaussee op Schiphol, zegt dat het om een standaardcontrole gaat. “We voeren regelmatig dit soort acties uit. Soms zijn de controles wat omvangrijker dan normaal het geval is, zoals deze donderdag.”
Schiphol is door de gemeente Haarlemmermeer uitgeroepen tot risicogebied. Daarom mag er preventief worden gefouilleerd.

Plaats een reactie