Eiland in Stille Oceaan wil vliegtuig terug

Het kleine en arme land Nauru in de Stille Oceaan wil zijn enige vliegtuig terug van de Vere-nigde Staten. Die hebben het toestel aan de ketting gelegd wegens wanbetalingen, maar het vliegtuig is de enige verbinding tussen het eiland en de rest van de wereld. “De inbeslagname van het vliegtuig heeft levens in gevaar gebracht, omdat Nauruaanse families naar Australië moeten reizen voor medische spoedgevallen”, zei de Nauruaanse minister van Transport Kieren Keke.


De Boeing 737-400 van de staatsmaatschappij Air Nauru werd zondag aan de ketting gelegd door de Amerikaanse bank Export-Import, omdat het verarmde land sinds 2002 veel rekeningen niet heeft betaald. Nauru is een eiland van 21 vierkante kilometer met 7500 inwoners. Het land was ooit schatrijk door de export van fosfaten, die op het eiland worden gewonnen uit versteende vogelpoep. Het land is nu echter vrijwel bankroet door corruptie en slecht beleid.
Bron:
www.nu.nl

Plaats een reactie

We gebruiken cookies om je de best mogelijke ervaring op onze website te bieden. Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met ons gebruik van cookies.
Accepteren