Een vliegtuig van Transavia heeft dinsdagmiddag een voorzorgs-landing in Bordeaux gemaakt na een bommelding. Dat heeft de luchtvaartmaatschappij laten weten. Het vliegtuig is rond tien voor elf vertrokken vanuit Malaga richting Rotterdam. Ongeveer twintig minuten na vertrek ontving de luchtvaartmaatschappij in Spanje een anonieme melding dat er een bom aan boord zou zijn.


In het toestel bevonden zich 57 passagiers en vijf bemanningsleden. Zij zijn inmiddels van boord gehaald. Het vliegtuig wordt aan een uitvoerige inspectie onderworpen. Het staat op een afgelegen plek op het vliegveld van Bordeaux. Transavia zal de vlucht hervatten zodra het toestel wordt vrijgegeven. De luchtvaartmaatschappij gaat er al vanuit dat het loos alarm is. “Dit soort meldingen komt wel vaker voor. De ervaring leert dat het toestel negen van de tien keer wordt vrijgegeven”, zei een woordvoerster. Deze bommelding was volgens haar wel zo serieus dat een voorzorgslanding noodzakelijk was.
De passagiers worden op de luchthaven van Bordeaux opgevangen met een “hapje en een drankje”, aldus Transavia. De luchtvaartmaatschappij zal ze bovendien een brief met uitleg sturen als ze weer thuis zijn. Als de dader wordt gevonden, zal het bedrijf proberen de financiële schade te verhalen.
Meer luchtvaart
Bron:
www.nu.nl