Aankomend zomerseizoen kunnen passagiers vanaf Groningen Airport Eelde naar 3 nieuwe zomerbestemmingen vliegen: Izmir, Malaga en Tenerife.
Bovendien is het op drie bestemmingen mogelijk 11/12 daagse reizen te boeken en zullen 4 rechtstreekse vluchten op het schema staan. Hierdoor kan de noorderlijke consument kiezen uit maar liefst 23 vertrekkende zomercharters per week. Traditioneel goed lopende bestemmingen komen volgend jaar ook weer terug: Faro, Gran Canaria, Mallorca, Corfu, Kreta, Bodrum, Antalya, Dalaman, Kos en Aberdeen. >>Klik hier voor het zomerschema 2006


Passagiersonderzoek werpt zijn vruchten af!
Van mei tot en met oktober dit jaar is onder een kleine 5000 vertrekkende passagiers een enquête afgenomen. Hieruit kwam naar voren dat iets meer dan een derde van de passagiers nieuwe bestemmingen in het aanbod wil zien. Men vraagt met name naar meer Griekenland en Spanje in het aanbod, waarbij het Spaanse vasteland hoog op het verlanglijstje staat. Deze gegevens zijn teruggekoppeld aan de touroperators en hebben zeker een positieve bijdrage geleverd aan het besluit om nieuwe bestemmingen te gaan aanbieden.
Verder kwam uit het onderzoek naar voren dat de passagiers zeer tevreden zijn over de luchthaven; het gemiddelde waarderingscijfer is een 8. Onder de passagiers bevinden zich met name jonge gezinnen en 40-plussers die met partner reizen. De meeste passagiers komen uit de provincie Groningen en Drenthe, ongeveer 80% van de ondervraagden. 13,8% van de passagiers komt uit Friesland. Meer dan 90% van de Eelde-passagiers boekt het liefst via de balie van het reisbureau. Boeken via het internet is minder populair.