Skieën voor 50-plussers: proberen waard

In de vakantieregio Alpbachtal & Tiroler Seenland zijn 50 plussers op de juiste plek. Hier richt men zich deze winter met een speciaal 50 Plus pakket op de ,oudere jongere’. Vijftig jaar of ouder en de ski’s nu al in de wilgen? Niet in de vakantieregio Alpachtal & Tiroler Seenland. Deze winter wordt hier voor de 7e keer de „Skicursus voor late leerlingen” aangeboden: Veel 50 plussers kunnen zo hun liefde voor de wintersport weer ontdekken.

Is men niet in het bezit van materiaal en kleding? Dat is in de vakantieregio Alpachtal & Tiroler Seenland geen probleem. Alles is ter plaatse aanwezig, te huur en van top kwaliteit. De goede bereikbaarheid, de overzichtelijke en gemakkelijke pisten en de professionele skischolen zijn voor deze doelgroep een goede reden om het (weer) eens te proberen.
Ski Alpin 50 Plus pakket is geldig van 3 december 2005 t/m 23 februari 2006. In dit pakket zitten 7 overnachtingen, 6 dagen skipas (2 dagen Kramsach, 3 dagen Reith, 1 dag naar keuze), 6 dagen ski’s, schoenen en stokken, 5 dagen skiles (4 uur per dag) en 6 dagen huur van skikleding.
Prijzen p.p. vanaf € 464,- in een ontbijtpension in het laagseizoen, hoogzeizoen vanaf € 494,-. In een 3-sterren hotel of Gasthof incl. halfpension vanaf € 643,-in het laagseizoen, in het hoogseizoen vanaf € 694,-.
Veel mogelijkheden
De Oostenrijkse vakantieregio Alpbachtal & Tiroler Seenland gelegen in het hart van Tirol biedt veel mogelijkheden voor een wintersportvakantie. Skiërs en snowboarder vinden in de beide skigebieden ongeveer 45 km pisten, Halfpipes en Tiefschnee-afdalingen. Twee gondelbanen en diverse stoeltjes- en sleepliften zorgen voor de verplaating tussen de pisten. Er zijn 8 rodelbanen in de regio, waarvan er 2 verlicht zijn en wandelaars kunnen volop uit de voeten op ca. 150 goed begaanbare winterwandelroutes.
Populair zijn ook wandelingen op sneeuwschoenen in de ongerepte besneeuwde natuur buiten de gebaande paden. Wie het Alpbachtal & Tiroler Seenland op langlaufski’s wil verkennen vindt een net van ongeveer 80 km loipen. Naast de talrijke sportieve activiteiten kan er ook ontspannen een glaasje gedronken worden in gezellige Tiroler hutten.
Kinderen indianen in de sneeuw
In het Tiroler Alpbachtal & Tiroler Seenland wordt ook speciale aandacht aan de wensen en behoeften van gezinnen met kinderen besteed. Aan de allerkleinste gasten wordt een speciaal programma geboden. In de drie skischolen leren de kinderen onder leiding van ervaren skileraren spelenderwijs skiën en snowboarden. Voor kinderen van 2 tot 12 jaar bieden de twee dorpen in de regio (Alpbach en Reith im Alpbachtal) een Kinderclub. Daar kunnen ze per uur terecht maar ook een hele dag met overblijven en middageten, ledere donderdag na de kinderskiwedstrijd worden de kleintjes indianen in de sneeuw. Dan kunnen ze eens iets anders kunnen doen als skiën, zoals rodelen, sneeuwschoenwandelen en schaatsen.
Evenementen 2005/2006:
De opening van het winterseizoen in Alpbach met muzikaal programma vindt op 17 december 2005 plaats. Op 28 december 2005 vieren de skischolen in Reith hun officiële opening. Het volleybaltoernooi in Alpbach vindt op 25 januari 2006 plaats, het pyjamabal op 24 februari 2006 en het traditionele Fasstauben op 25 februari 2006.
521 woorden, 2.759 tekens

1 gedachte over “Skieën voor 50-plussers: proberen waard”

Plaats een reactie