Jumbie Let Go! op St Vincent


Op 1 november was het Allerheiligen en 2 november Allerzielen. Die laatste dag gaat in het Caribisch gebied gepaard met het ontsteken van lichtjes op de graven van de overledenen en enkele gebeden bij het kruis. Daarna gaat men onder de noemer Jumbie Let Go! over naar de orde van de nacht, vlak naast de begraafplaats: snoeiharde calypso, soca, hiphop en andere zwarte muziek, bier van merken als Heineken, Amstel,
Carib, Guinness, Hairoun (St Vincent), Polar (Venezuela) en het ongeduldig heen en weer gedrentel van jongens en meisjes in de opgroeiende leeftijd. Klik voor een grotere foto.


Deze foto is gemaakt op het eilandje Bequai (5000 bewoners), een van de ‘Grenadines’ die bij St Vincent horen en een uur varen van het hoofdeiland. Een uur verder varen en je bent op Mustique, een eiland in prive-eigendom waar tal van celebrity’s een leuk optrekje hebben, zoals Mick Jagger en David Bowie.

Reisfotograaf Peter de Ruiter reist 4 weken door het het Caribisch gebied en doet eilanden aan als Jamaica, St Lucia, St Vincent, Tobago, Granada en Dominica. Exclusief voor vakantie.paginablog.nl doet hij verslag van zijn reis met ‘fotocolumns’.


Deze maand ligt Peters nieuwe boek in de boekhandel ‘Digitaal fotograferen zonder handleiding’

Plaats een reactie