De Caribs leven nog in de Caribs

Heel vroeger werden de Caribische elanden bewoond door Arawaks. Die zijn er niet meer. Na hen kwamen de Caribs van het Zuidamerikaanse vasteland op de eilanden aangevaren. Die zijn er nog wel. Zo’n 3000 Caribs leven in een eigen territorium aan de woeste, Atlantische kust van Dominica. Ze voorzien in hun onderhoud met het telen van fruit en het vlechten van rieten mandjes en tassen. De bevolkingsgroep heeft een lichtere huid dan de oorspronkelijk Afrikaanse bewoners van de Cariben en specifieke gelaatstrekken, die Aziatisch en soms Indonesisch aandoen. Klik voor een grotere foto.


De Caribs zijn voor het grootste deel geassimileerd, maar wonen nog wel bij elkaar en hun opperhoofd in de buurt. Ook op het eiland St Vincent wonen nog Caribs. Dat is de volgende stop.

Reisfotograaf Peter de Ruiter reist 4 weken door het het Caribisch gebied en doet eilanden aan als Jamaica, St Lucia, St Vincent, Tobago, Granada en Dominica. Exclusief voor vakantie.paginablog.nl doet hij verslag van zijn reis met ‘fotocolumns’.


Deze maand ligt Peters nieuwe boek in de boekhandel ‘Digitaal fotograferen zonder handleiding’

Plaats een reactie