Cannes alleen voor jetset?

Cannes wordt vaak geassocieerd met de vermaarde filmbeurs en de jetset die de plaats aan de Cote D’Azur als 2e of 3e verblijfplaats heeft. Wat veel mensen niet weten is dat het Palais de Croisette het gehele jaar dienst doet als locatie voor beurzen, tentoonstellingen en andere evenementen die veel bezoekers naar deze schitterende stad brengen.

Ik ben er zelf vorige week voor de negende keer op rij geweest en verbaas me steeds weer over prijzen die er tijdens zo’n evenement gevraagd worden. Zo’n 5 tot 7 euro voor een colaatje, cappucino doet soms al 9 euro en voor een flesje Heineken betaal je in een cafe of restaurant al snel meer dan 10 euro. Eventjes lunchen op het strand kost je al snel zo’n 50 euro p.p., terwijl een maaltijd in de meest luxe restaurants al snel honderden euro’s per persoon kost. Stappen in Jimmyz of La Chunga kost je ook al snel een vermogen, een rondje voor 4 personen kost je tussen de 50 en 100 euro.
Slapen is al helemaal kostbaar. Voor een 60 tot 100 euro kun je in Cannes-La-Bocca slapen in een 2 sterrenhotel, maar wil je echt in een van de luxe hotels aan de boulevard zitten dan betaal je zo’n 500 tot 1000 euro per nacht voor een standaardkamer. Suites in het fameuze Carlton gaan zelfs al weg voor een prijsje van zo’n 18 duizend euro (!) per nacht. Lekker geslapen, meneer?
Het gaat zo slecht met de economie, zeggen ze…in Cannes verhogen ze de prijzen in 2005 gewoon met ongeveer 20% en men pikt het. Wil je opvallen, kom dan met een C&A outfit naar Cannes om over de boulevard te flaneren. Het is een verademing tussen de D&G jeans, Burberry blousjes en Louis Vuiton tasjes.
Oppervlakkigheid ten top in Cannes, maar toch heb ik er weer genoten. Het weer was lekker en je realiseert te heel goed dat deze plaats een andere wereld is. Een schijnwereld, waar geld en decadentie de burgemeester lijken te zijn. Een stad waar je je waant tussen de allerrijksten ter wereld en waar je lijkt te gaan wennen aan de luxe bolides, de dure boetiekjes en de onbeleefde obers.
Volgend jaar mag ik weer, ik zal me ergeren aan de prijzen maar weet dat ik me toch weer ga vermaken in deze prachtstad.

Plaats een reactie