Las Vegas: een trendsetter, ook op culinair vlak

Is Las Vegas dé broedplaats voor nieuwe ideeën? De stad staat sinds haar oprichting bekend om innovatie en experiment. Zo opende hier in 1946 het allereerste buffet, een concept dat inmiddels wereldwijd is omarmd. Ook het eerste ‘megaresort’ werd in 1968 in Vegas gerealiseerd, en het idee is sindsdien overgenomen op talloze plekken in de wereld. Vaak wordt gezegd: “Als het in Vegas werkt, volgt de rest vanzelf.” Dit geldt niet alleen voor shows en hotels, maar ook voor vernieuwende restaurantconcepten. Sebastiaan Klijnen van Hey!USA ontdekte tijdens het schrijven van de reisgids Hallo! Las Vegas dat de stad ook op culinair gebied vooroploopt.

Dichtbij de sterren

Las Vegas staat symbool voor glamour en iconen als Elvis. De stad biedt bezoekers de kans om dicht bij hun idolen te komen, of zelfs te trouwen met Elvis als ceremoniemeester. Maar ook op culinair gebied kun je letterlijk in de voetsporen van beroemdheden treden. Dineren bij Gordon Ramsay’s Hell’s Kitchen of Buddy Valastro’s Buddy V’s Ristorante zijn slechts enkele voorbeelden. Dit soort concepten zien we ook steeds vaker in Nederland, zoals bij Oeuf in Amsterdam of Mood Street Food in Eindhoven.

Gethematiseerde restaurants

Culinair Las Vegas is steeds meer gericht op beleving. Restaurants pakken uit met unieke thema’s, zoals bij Eggslut in The Cosmopolitan, waar ei de ster van het menu is. Andere voorbeelden zijn dineren in de sfeer van een oude bibliotheek bij The Library (Park MGM) of genieten van Italiaanse klassiekers bij Mother Wolf (Fontainebleau).

De ervaring gaat vaak verder dan het eten alleen. Zo kun je bij het Japanse restaurant Mizumi in het Wynn-resort dineren op een drijvende pagode-tafel, omringd door een serene Japanse tuin met een indrukwekkende 27-meter hoge waterval. Of geniet van een diner met 360° uitzicht op de stad in het langzaam draaiende Top of the World restaurant op de 107e verdieping van The Strat. Dit soort indrukwekkende concepten hebben ook Nederland bereikt, zoals de draaiende bar Moon in de A’DAM Toren.

Viral food trends

Sociale media, en met name TikTok, spelen een grote rol in het creëren van culinaire trends. Spraakmakende creaties zorgen ervoor dat mensen massaal in de rij staan voor een nieuwe snack. In Las Vegas kun je dergelijke hotspots niet missen. Bij Saint Honoré bijvoorbeeld, waar luxe ‘couture doughnuts’ worden geserveerd met toppings als ‘pumpkin spice’ en ‘crème brûlée’. Of ga naar 303 In The Cut voor hun beroemde green chile burrito, waarvoor mensen vroeg in de rij staan.

Las Vegas als foodies-paradijs

Sebastiaan Klijnen, eigenaar van Hey!USA, benadrukt dat Las Vegas meer is dan gokken en glamour:
“Las Vegas is een waar paradijs voor foodies. Van steakhouses tot unieke wereldkeukens: je proeft hier letterlijk de hele wereld. Je vergeet even dat je in de woestijn bent, of zelfs in Amerika. Dit soort zorgvuldig uitgewerkte horecaconcepten zijn een trend die ook in Nederland steeds meer terrein wint.”

Ontdek Las Vegas als een local

Wil je Las Vegas door andere ogen zien? In de reisgids Hallo! Las Vegas vind je alle tips om de stad op een unieke manier te ontdekken. Van culinaire hotspots tot activiteiten buiten de gebaande paden, deze gids laat je de veelzijdigheid van de stad beleven.

Plaats een reactie