Last-minute vakantietips voor de paasvakantie

De paasvakantie komt eraan en biedt een geweldige kans voor een korte lastminutevakantie. Als je nog spontaan wilt boeken, hebben we een paar handige tips voor je.

Pasen dit jaar vrij vroeg, namelijk in het laatste weekend van maart. Er zijn dan nog geen schoolvakanties, maar de meeste van ons hebben dankzij Goede Vrijdag en tweede paasdag een extra lang weekend.

Reis in de paasweek

Heb je geen kinderen dan is het goed om Pasen op te splitsen in een Stille Week en Paasweek. De Stille Week begint al in de week voor Goede Vrijdag. In deze periode ziet de beschikbaarheid op de verschillende reisplatforms er niet zo goed uit, dus is het beter om je spontane paasvakantie in de Paasweek te plannen, beginnend vanaf Paasmaandag.

De prijzen in de Paasweek zijn in vergelijk met de week voor Pasen een aanzienlijk stuk lager en er zijn meer last minutes beschikbaar voor deze week.

Vliegtickets zijn op Goede Vrijdag het goedkoopst

Als je met Pasen op vakantie wilt vliegen, zou je volgens een analyse van Expedia op Goede Vrijdag en Stille Zaterdag naar vluchten moeten kijken. Op deze dagen zijn de gemiddelde ticketprijzen het laagst.

Dat geldt overigens het hele jaar door: vluchten op vrijdag zijn gemiddeld zo’n 18 procent goedkoper dan vluchten op andere dagen, op Goede Vrijdag zelfs tot 25 procent. De duurste vertrekdagen rond Pasen zijn zondag en maandag.

Hiernaast zie voorbeeld van een vlucht van Amsterdam naar Palma de Mallorca in de Paasweekeind.

30 maart is het Goede Vrijdag.

Begin je reis pas op zaterdag

Een verlengd weekend vanwege de feestdagen is vooral verleidelijk voor stedentrips. Rond deze tijd zijn de steden Parijs, Berlijn, Londen, Hamburg en Amsterdam de meest gezochte reisbestemmingen. Het wordt echter aanbevolen om niet op donderdag te beginnen en tot zondag te blijven, maar liever pas op zaterdag te vertrekken en op dinsdag terug te komen. Want de vraag naar hotelkamers kan van donderdag op Goede Vrijdag bijzonder hoog zijn. Op Paaszondag en Paasmaandag is het voordeliger.

Reizigers die kiezen voor de zaterdag-tot-dinsdag vakantie kunnen tot 10 procent per nacht besparen. Dit geldt overigens alleen als je niet met het vliegtuig reist. Als dat wel het geval is, moet je vlucht en hotel als pakket boeken, dan kun je gemiddeld 160 euro besparen.

Hier is de paasvakantie nog betaalbaar

Nu weet je wanneer de beste reistijd is voor je last minute paasvakantie. Maar waar moet je naartoe? Als je nog geen duidelijk doel voor ogen hebt, hebben we een paar ideeën voor je. Volgens een insider bij een bekende vakantiehuisjes-aanbieder is het aan de Noordzee nog het goedkoopst. Hier betaal je gemiddeld 124 euro per nacht voor een accommodatie.

Ook in Duitsland in de bekende vakantieregio’s Sauerland en de Harz kun je nog voor een redelijke prijs een lang weekend genieten van je vrije dagen. Goedkoper is het nog aan het Gardameer, echter is het water van het Gardameer nog te fris voor een duik. We verwachten in het noorden van Nederland en op de Veluwe bij de bekende vakantieparken wel hogere prijzen, hier moet je rond Pasen gemiddeld 250 euro per nacht voor een accommodatie betalen. Ook in Parijs zijn de kosten met 227 euro al erg hoog.

Dit zijn de populairste paasreisbestemmingen

Waar reizen de Duitsers eigenlijk het liefst naartoe met Pasen? Op basis van onze statistieken blijven wij Nederlanders dit jaar tijdens Pasen het liefst in eigen land. Duitsland is het populairste bestemming en dat vooral de regio’s Harz en het Sauerland. Ook valt op dat meer Nederlanders de paasdagen naar een korte wintersportvakantie in Oostenrijk zoeken. Omdat Pasen vroeg valt zijn de sneeuwcondities waarschijnlijk nog goed.

Hotelkamers dit jaar 10% duurder

Uit een ander kort onderzoek wat we hebben uitgevoerd blijkt dat de hotelprijzen dit jaar tijdens Pasen 10% hoger liggen in vergelijking met vorig jaar. Of deze stijging komt door de hogere vraag naar hotelkamers of door de gestegen kosten voor de hotels komt kunnen we op dit moment nog niet beantwoorden.

Image by Jill Wellington

Plaats een reactie