Iemand ophalen van Schiphol? Lees onze tips

Het ophalen van passagiers op Schiphol kan soms een dure aangelegenheid zijn, vooral als het gaat om parkeren. Maar met een beetje planning en een slimme tip kun je niet alleen besparen, maar ook nog eens genieten van een leuke ervaring. In deze blog bespreken we de opties en we delen onze tip waarmee je gratis kunt wachten en tegelijkertijd ook nog vliegtuigen kunt bekijken.

De parkeeropties op Schiphol

Je kunt direct voor de deur van de vertrekterminal kort stoppen, instappen en weer weg. Je mag hier officieel niet parkeren. Deze zogenaamde Kiss & Ride zone is alleen bedoeld om je passagiers af te zetten, koffers uit te laden, een dikke kus te geven en weer zo snel mogelijk de plek te verlaten. Tientallen handhavers lopen hier dagelijks als haviken rond en zijn razendsnel met het beruchte bonnenboekje. Niet heel handig als je passagier(s) nog wachten op de koffers of als de vlucht vertraagd is.

Kort parkeren in P1

Een andere optie is om te parkeren vlak bij de terminal op P1. Deze parkeergarage wordt tegenwoordig ook wel Halen & Brengen genoemd. Het parkeren is hier echter niet gratis. Hoe hoog de kosten zijn is een behoorlijke zoektocht op de website van Schiphol. Indien je zonder reservering op P1 wilt parkeren, betaal je in 2024 € 2,30 per 20 minuten, oftewel bijna € 7 per uur en dat is best aan de prijs.

Kort parkeren op P3

Veel websites geven aan dat je ook kort kunt parkeren op P3. Echter, dit is een parkeerterrein voor lang parkeren en daar kun je maar beter niet parkeren want je betaalt namelijk voor de eerste 24 uur gewoon € 51. Dat is wel een erg duur grapje voor een parkeerplaats die niet eens voor de deur ligt, je moet namelijk nog een paar minuten met een bus naar de terminal, deze bus is trouwens wel gratis.

Gratis parkeren bij McDonald’s

iemand ophalen van Schiphol

Wat ik meestal doe als ik iemand moet ophalen is dat naar de McDonald’s aan de Loevesteinse Randweg 200 bij Badhoevedorp/Schiphol rij. Ik geef mijn passagiers dan aan dat ze zich moeten melden zodra de bagage hebben of door de controles zijn. Pas dan rij ik naar de eerder genoemde Kiss & Ride zone. Vanaf deze locatie ben je in ongeveer 6 à 7 minuten weer bij de terminal.

In de tussentijd dat je aan het wachten bent kun je natuurlijk genieten van de culinaire hoogstandjes van de Mac zoals de beroemde Big Mac of een lekkere Milkshake.

Lees ook: De Big Mac index 2024

Het leuke aan deze gratis parkeerlocatie waar je met een blauwe schijf een uurtje of wat mag parkeren dat je in de tussentijd vliegtuigen kunt spotten. De parkeerplaats ligt namelijk direct aan de Buitenveldertbaan. McDonald’s heeft zelfs bankjes voor je neergezet zodat je tijdens je versnapering kunt genieten van alle vliegbewegingen op Schiphol.

Plaats een reactie