5 reistrends voor 2024

Zit je te piekeren over waar je volgend jaar naartoe moet? Geen zorgen, het trendrapport van Expedia is recentelijk uitgebracht en gebaseerd op een berg data en een wereldwijde enquête waarbij meer dan 20.000 reizigers hun diepste reisgeheimen hebben verklapt. Deze data vormt de basis voor de reistrends van 2024.

Set-Jetting – Op de set van je favoriete serie

2023 was al een jaar van “Set-Jetting” en nee, dat is geen typefout. We hebben het over reizen naar locaties uit je favoriete films en series. Blijkbaar zijn er genoeg mensen (53% wereldwijd) die echt denken: “Waar James Bond kan lopen, kan ik ook lopen.” Dus pak je koffer en volg in de voetsporen van je favoriete personages.

Wie weet, misschien loop je nog een verdwaalde acteur tegen het lijf! ijn. Voor 2024 wordt vooral Thailand genoemd vanwege de opnames van the White Lotus, en het vakantie-eiland Malta waar Gladiator 2 wordt opgenomen.

“Destination Dupes” – Vind je tweelingbestemming

Move over, mode-industrie, het is tijd voor “Destination Dupes” in de reiswereld. Vind plaatsen die net zo cool zijn als de populaire hotspots, maar dan zonder de drukte. Ideaal voor iedereen die graag zegt: “Ik was hier voordat het cool was.” En met een groeiende interesse in verborgen juweeltjes, is het slechts een kwestie van tijd voordat ook deze plekken niet meer zo “verborgen”.

Enkele voorbeelden van een “Dupe” zijn de onderstaande bestemmingen:

  • Palermo (Dupe voor Lissabon)
  • Pattaya (Dupe voor Bangkok)
  • Paros (Dupe voor Santorini)
  • Perth (Dupe voor Sydney)

Tour Toerisme – Voor de echte fans

Concertreizen zijn het helemaal! Volgens de cijfers van Expedia en FeWo-direkt zullen in 2024 nog meer mensen reizen om hun muzikale helden live te zien. Dus, of je nu van Taylor Swift of Beyoncé houdt, pak je glowsticks en ga eropuit! En wie weet, misschien maak je van je concerttrip wel een hele vakantie.

Any Occasion – Elke reden is goed

Elke gelegenheid is tegenwoordig een excuus om te reizen. Een nieuwe baan? Tijd voor een trip! Een break-up? Tijd voor een trip! De trend is vooral populair onder de 18- tot 34-jarigen. Dus, wat jouw excuus ook is, pak die kans en boek die reis! Denk dan vooral aan leuke korte stedentrips. Wij zetten voor 2024 een stedentrip naar Wenen op een voetstuk.

Generatie AI – De toekomst van reizen

Kunstmatige intelligentie neemt het over, en nee, we hebben het niet over een nieuwe sci-fi film. In 2024 zal de “Generatie AI” nog meer gebruikmaken van AI-tools voor het plannen van hun reizen. Dus laat je toekomstige vakantie over aan de robots en wie weet waar je uit komt. Dankzij AI kun je tegenwoordig al complete rondreizen door de wereld plannen waarbij de AI tools rekening houden met de laagste prijzen voor tickets en overnachtingen.

Afbeelding van StockSnap

Plaats een reactie