Deze vijf bestemmingen worden trending in 2024

Het sneeuwt, de kerst staat voor de deur en veel Nederlanders dromen in deze periode van een warm oord. Autoverhuurspecialist Sunny Cars verwacht dat een aantal opvallende bestemmingen in 2024 steeds populairder gaan worden. Hoewel de meeste auto’s dit jaar verhuurd werden in Spanje, Italië, Griekenland, Portugal en de VS, stegen deze bestemmingen procentueel niet het hardst. Steeds meer vakantiegangers huren namelijk auto’s op off the beaten track plekken. Deze 5 bestemmingen wil jij op je bucketlist wilt zetten voor een roadtrip in 2024.

Nieuw-Zeeland: once in a lifetime rondreis steeds vaker geboekt
Voor veel mensen is Nieuw-Zeeland een ‘once in a lifetime’ bestemming. Toch was dit jaar Nieuw-Zeeland 3 x zo populair onder autohuurders dan het jaar ervoor. Een roadtrip in Nieuw-Zeeland brengt je van Lord of the Rings filmset naar azuurblauw gletsjermeren en van bergtoppen tot stranden, waar je met een beetje geluk de walvissen uit de zee ziet springen. Maar Nieuw-Zeeland staat ook bekend om de geweldige fruitige Sauvignon Blanc wijnen. In een 3 à 4 weken roadtrip kun je met Sunny Cars het Noordereiland en Zuidereiland combineren. Inclusief ferry oversteek over de Cook Strait, een adembenemende vaarroute.

Albanië – Onbekende parel bekender onder vakantiegangers
Albanië wordt ook wel de parel van de Balkan genoemd. Niet gek dat deze bestemming in 2023 bijna 3 x vaker geboekt werd dan in 2022 en steeds meer mensen hun ‘weg’ vinden naar dit gastvrije land. Wie op zoek is naar een betaalbare roadtrip voor 2024 is Albanië een uitstekende keus. Het leven is hier (voor ons) goedkoop en de vlucht naar een van de twee airports Tirana en Kukes ook. Op beide locaties kun je via Sunny Cars je auto boeken en koers zetten naar de mooie landschappen! Van bergdorpje tot een kraakheldere zee, kleurrijke steden en UNESCO Werelderfgoed.

Brazilië: een tropische roadtrip blijkt populair
Afgelopen jaar zag Sunny Cars dat er 5 x meer auto’s werden gehuurd in Brazilië dan het jaar ervoor. Niet gek want, het land van de samba is divers! Van tropische stranden naar bruisende steden en van de jungle naar lagunes. Een perfecte bestemming voor het maken van een droomroadtrip dus! En als je geen loop wilt maken, dan kun je bij Sunny Cars kiezen voor een ‘One Way’. Dan haal je de auto op locatie A op en lever je hem in bij B in. Zo kun je het meeste halen uit je roadtrip.

Namibië – Ook ‘off the beaten track’ bestemming populair
2,5 keer meer huurauto’s werden er dit jaar via Sunny Cars geboekt in Namibië. Wij snappen dit wel… want wie zich even terug wil trekken om te genieten van de ultieme vrijheid, zonder hordes toeristen door zoutvlaktes en natuurparken rijden, is dit een uitstekende bestemming. Hier kun je uren rijden zonder een andere auto tegen te komen. Alleen ben je hier echter niet, want als je in de verte tuurt spot je van giraffe tot zebra. En de beste manier om Namibië te verkennen is met daktent en deze kun je via Sunny Cars boeken. Met de all-in-verzekering zijn alle verzekeringen die je nodig hebt inbegrepen. Zo kun jij zorgeloos roadtrippen en overnachten tussen de giraffen.

Noord-Macedonië – Authentieke roadtrip in trek
Noord-Macedonië is nog niet ontdekt door het massatoerisme. Deze bestemming werd dit jaar echter wel bijna 2,5 keer vaker geboekt dan in 2022. Het land kent geen kustlijn, maar heeft daarentegen wel prachtige kraakheldere meren. Ook bergliefhebbers en degene die willen koffieleuten in knusse cafeetjes in pittoreske dorpjes willen Noord-Macedonië op de bucketlist zetten. Daarnaast is het land ¾ van Nederland qua oppervlakte, waardoor je met de auto in 2 weken een waanzinnige roadtrip kunt maken.
Goed nieuws voor 2024, want de prijzen van een huurauto zijn aan het dalen. Maar wacht niet te lang met het boeken van je huurauto. Dan ben je een stuk goedkoper uit en ben je zeker van het gewenste type auto. Bij Sunny Cars kun je altijd tot 24 uur van tevoren kosteloos annuleren. Dus veranderen je reisplannen, geen probleem.

Plaats een reactie