TUI’s Wintersport trein stopt nu ook nu in Duitsland

Als fervent wintersportliefhebber ben ik altijd op zoek naar de beste manier om mijn favoriete skibestemmingen te bereiken. En in een tijd waarin duurzaamheid en milieubewustzijn steeds belangrijker worden, ben ik extra enthousiast over de nieuwste ontwikkeling in de reiswereld. TUI, een van de grootste reisorganisaties ter wereld, introduceert dit jaar hun populaire wintersport trein ook op de Duitse markt. Hier lees je alles wat je moet weten over de Tui wintersport expres naar de Oostenrijkse sneeuw in 2023/2024

Waarom de wintersport trein?

De wintersport trein van TUI is niet zomaar een trein. Het is een ervaring op zich. Terwijl je comfortabel in je stoel zit, glijden het Duitse landschap voorbij, waardoor de reis naar je skibestemming al een avontuur op zich wordt. Nu zul je eigenlijk niet veel zien van dat landschap. Want de trein rijdt namelijk ’s nachts en dat geeft je de mogelijkheid om in deze nachttrein je ogen even dicht te doen. Zodat je de volgende ochtend in het besneeuwde Oostenrijk aankomt en direct de lange latten kunt onderbinden om te gaan skiën.

We hebben drie voordelen voor de TUI-wintersporttrein voor je:

  1. Milieuvriendelijk: De trein stoot aanzienlijk minder CO₂ uit dan vliegtuigen en auto’s. Door voor de trein te kiezen, draag je actief bij aan een groenere planeet.
  2. Comfort: Geen lange wachttijden op luchthavens, geen stressvolle autoritten. Stap in, leun achterover en geniet van de reis.
  3. Ruimte: Geen zorgen over bagagelimieten. Neem je ski’s, snowboards en winterkleding mee zonder extra kosten.

Waarom nu ook in Duitsland?

Duitsland, met zijn centrale ligging in Europa en een grote liefde voor wintersport, is een logische volgende stap voor TUI’s wintersport trein. Bovendien is er in Duitsland een groeiende vraag naar duurzame reisopties. TUI speelt hierop in door de Duitse markt een groen alternatief te bieden voor de traditionele manieren van reizen.

Hoe werkt het?

De trein vertrekt vanuit verschillende grote steden zoals Keulen, Bonn, Koblenz en Frankfurt. Na Frankfurt boemelt de nachttrein rechtstreeks naar populaire skibestemmingen in de Alpen. Je kunt kiezen uit verschillende klassen, van standaard tot luxe, afhankelijk van je budget en voorkeur. Aan boord zijn er faciliteiten zoals wifi, restaurants en zelfs slaapcabines voor de langere reizen.

Voordelen vergeleken met vliegen en autorijden

  1. Geen verborgen kosten: Geen bagagekosten, parkeerkosten of brandstofkosten.
  2. Reiservaring: In plaats van uren in een krappe vliegtuigstoel of achter het stuur te zitten, kun je ontspannen en genieten van het uitzicht of gewoon lekker slapen.
  3. Directe verbindingen: Geen overstappen of wachten op aansluitende vluchten. De trein brengt je rechtstreeks naar je bestemming.

Wat betekent dit voor de toekomst van reizen?

De uitbreiding van TUI’s wintersport trein naar de Duitse markt is een teken dat duurzaam reizen de toekomst is. Steeds meer reizigers zijn zich bewust van de impact van hun keuzes op het milieu en zoeken naar groenere alternatieven. TUI’s initiatief is slechts het begin. Ik verwacht dat we in de komende jaren nog veel meer van dit soort initiatieven zullen zien.

Plaats een reactie