Jezelf verplaatsen binnen in Playa del Carmen

De beste manier om je te verplaatsen in Playa del Carmen is te voet, omdat de meeste leuke bezienswaardigheden direct aan het strand liggen. Je kunt ook gebruikmaken van de lokale busdienst. Je vindt de belangrijkste busdienst op 5th Avenue en Juarez Street. Als het nodig is, kun je ook een taxi nemen om het belangrijkste vakantiegebied te ontvluchten. Veerboten naar Cozumel zijn ook beschikbaar en gemakkelijk te gebruiken, omdat de veerbootterminal midden in de hotelzone in het centrum van Playa del Carmen ligt.

Om in Playa del Carmen te komen, vliegen de meeste reizigers op Cancún International Airport (CUN), dat ongeveer 35 kilometer ten noorden van Playa del Carmen ligt. Om Playa del Carmen te bereiken kun je vanuit Cancun een auto huren, de bus nemen of een taxi nemen. Het kan zelfs zijn dat je hotel of resort luchthavenvervoer aanbiedt als onderdeel van het all-inclusive pakket – controleer wat er beschikbaar is voordat je luchthavenvervoer reserveert.

Als je hotel geen pendeldienst aanbiedt, overweeg dan om een chauffeur in te huren dat van tevoren kan worden gereserveerd en geboekt. Een enkele reis begint bij ongeveer 80 euro voor één tot drie personen. Als je liever wat geld bespaart, kun je ook kiezen voor de ADO-bus die reizigers van het vliegveld naar het busstation in het centrum van Playa del Carmen brengt (tarieven minder dan € 10 per persoon). Houd er rekening mee: Vanaf het busstation in Playa moet je ander vervoer vinden om je hotel te bereiken.

Te voet

Playa del Carmen is gemakkelijk te voet of met de fiets te bereiken, vooral omdat veel van de activiteit zich concentreert op de alleen voor voetgangers toegankelijke La Quinta Avenida. Het strand van Playa del Carmen ligt parallel aan deze bekende straat en is dus ook prima te voet te bereiken. Meer heb je niet nodig: winkels, strand, horeca en hotels liggen grotendeels op loopafstand van elkaar.

Taxi

Een taxirit kost niet meer dan 2 euro om in het hoofdgebied van Playa del Carmen te komen, maar je bent ongeveer een tientje per enkele reis kwijt om van El Zócalo naar Playacar te komen. Vergeet niet om het tarief met de chauffeur te bevestigen voordat je in de taxi stapt. De taxi’s in Playa del Carmen hebben geen taximeters, waardoor je vooraf een prijs af moet spreken.

Auto

De indeling van de stad is vrij eenvoudig te begrijpen en er doorheen te rijden, maar tenzij je van plan bent om verder te gaan dan het hoofdgebied van Playa, is een huurauto niet nodig. Verhuurbedrijven zijn er genoeg aan de noordkant van La Quinta en ook op en nabij het vliegveld van Playa del Carmen. Misschien kun je zelfs een auto huren bij een agentschap in je hotel of resort. Een Mexicaanse verzekering is verplicht voor alle voertuigen, inclusief huurauto’s.

Plaats een reactie