Voorkom verborgen kosten voor het Oostenrijkse autobaanvignet

In het hart van Europa ligt het schilderachtige Oostenrijk, een land bekend om zijn majestueuze bergen, pittoreske dorpjes en uitgestrekte groene valleien. Voor veel reizigers is het land een populaire bestemming voor zowel zomervakanties als wintersport. Als je met de auto door Oostenrijk reist, is de kans groot dat je te maken krijgt met het beruchte Autobahn vignet, een essentieel toegangsticket voor het snelwegennet van het land. Hoewel de meeste reizigers op zoek gaan naar gemak bij het aanschaffen van een vignet via een webshop, is het belangrijk om op te passen voor de verborgen administratieve kosten die sommige van deze platforms in rekening brengen.

Het Oostenrijkse Autobaanvignet is een vorm van wegenbelasting die verplicht is voor alle auto’s, motorfietsen en campers tot 3500 kilo die gebruikmaken van de snelwegen in het land. Het vignet is te verkrijgen voor verschillende perioden, variërend van 10 dagen tot een heel jaar. Het is zonder twijfel een handige en tijdbesparende optie om een vignet online aan te schaffen, vooral voor degenen die niet in de buurt van Oostenrijk wonen en het op voorhand willen regelen. Talloze webshops bieden deze service aan, maar hier schuilt een addertje onder het gras.

De Oostenrijkse beheerder van de autobanen en de verantwoordelijke dienst voor de uitgifte van de autobaanvignetten in Oostenrijk (Ook wel Asfinag genoemd) stuurde vandaag namelijk een persbericht uit. Vele van deze webshops brengen namelijk aanzienlijke administratieve kosten in rekening boven op de reguliere prijs van het autobaanvignet. Deze extra kosten kunnen variëren van een paar euro tot zelfs tientallen euro’s, afhankelijk van de gekozen webshop en de gekozen periode van het vignet. Ook zijn er verhalen bekend van reizigers die helemaal geen vignet hebben gekregen of waarbij een typefout is gemaakt in het kenteken.  De Oostenrijkse toezichthouders kennen dan geen coulance en rekenen een stevige 130 euro aan voor dit misdrijf.

Koop je autobaanvignet alleen bij de officiële verkooppunten

Gelukkig zijn er ook betrouwbare en kosteneffectieve manieren om een Oostenrijks Autobahn vignet te bemachtigen. Een van de veiligste en voordelige opties is het aanschaffen van het vignet bij een officieel verkooppunt aan de grens of bij tankstations binnen Oostenrijk. Hier zijn de prijzen vastgesteld en worden geen extra kosten in rekening gebracht. Daarnaast geeft het kopen van een vignet bij een fysiek verkooppunt je de mogelijkheid om eventuele vragen te stellen en direct hulp te krijgen indien nodig.

 

 

 

 

Plaats een reactie