Les Ecolodges des 3 Lacs heeft nieuwe Nederlandse eigenaren

Les Ecolodges des 3 Lacs in Rochebrune heeft sinds juni 2023 twee trotse nieuwe eigenaren: Rachid Julien, van origine een Auvergnat, en Bianca de Rooij, ‘n Barneveldse. Na succesvolle jaren als medewerker op de sportafdeling van de KMA te Breda en als lerares Nederlands in de omgeving Breda gewerkt te hebben, hebben ze de zekerheden die Nederland hen bood, opgegeven. En is het tweetal het avontuur van campingeigenaren aangegaan. Dat hun zoons al op hoog niveau rugby in Frankrijk speelden en dat de verkoopprijzen van de huizen erg gunstig waren, heeft dat ze geholpen de sprong naar het onzekere te nemen.

Les Ecolodges des 3 Lacs in Rochebrune ligt bijna op de grens tussen de Hoge Alpen en de Provence. Groot voordeel is dat op 700m hoogte de nachten aangenaam fris zijn. De camping ligt aan drie meren en er zijn ontzettend veel activiteiten te doen, zoals (elektrisch) fietsen, paardrijden, wandelen in de bergen (met of zonder gids), karten, kanoën en waterskiën. Iets verderop (half uurtje rijden) is het bekende Lac de Serre Ponçon. Ook hier zijn volop activiteiten zoals raften, paragliding en bootje varen. Verder is er natuurlijk de wijn- en fruitroute en zijn er prachtige paradijsjes in de natuur te vinden, zoals Gorges de la Méouge. Iedere dag staat de natuur weer op een andere manier in bloei en de bergen lijken ook steeds weer iets anders te willen laten zien.

De camping heeft de charme dat het niet recht toe recht aan is. De stacaravans van mensen die een vaste plek op de camping hebben, staan dus niet in rijtjes Hierdoor heeft iedereen weer een ander prachtig uitzicht. Er zijn open plekken en er zijn plaatsen verstopt tussen de planten voor de verschillende soorten kampeerders. Er zijn cabatenten te huur, maar ook cabanes magiques die je doen wanen in een disneyverhaal. Maar het beste is toch wel dat je in 1 à 5 minuten van je plekje op de camping het water van de drie lacs in loopt.

Plaats een reactie