Een dag als toerist op Sal

Sal, is het populairste toeristische eiland van Kaapverdië. Sal staat bekend om zijn woestijnlandschappen, brede zandstranden en prachtige resorts. Hoe ziet een dag op Sal als toerist er nu precies uit. We nemen je mee op een dag tijdens onze vakantie op Sal. Het is geen dag waar we de hele dag in de zin liggen, bij het zwembad van het resort of op het strand liggen. We nemen je mee tijdens een dagje, tijdens een excursie die we geboekt hebben op ons resort.

08:00 uur – Mijn dag begint met een heerlijk ontbijt in een van de luxe resorts op Sal. Ik geniet van een uitgebreid buffet met verse vruchten, gebak, eieren en een sterke bak koffie.

09:00 uur –het busje dat ons naar de beroemde zoutmijnen van Sal, staat voor ons klaar. De zoutmijnen zijn de overblijfselen van een oude vulkaankrater die in de zee is ingestort en nu een zoutmeer vormt. Voor we naar de zoutmijnen gaan stoppen we nog even bij Shark Bay, waar we in de zee tussen de babyhaaien staan. In de verte zien we hun grote broers en zussen zwemmen.

10:30 uur: Bij aankomst worden en tickets voor ons gekocht en krijgen we een rondleiding door de zoutmijnen. Ik leer alles over het traditionele zoutwinningproces en zie de lokale arbeiders in actie terwijl ze het zout oogsten. Het hoogtepunt is een duik in het zoute water, dat me als een kurk laat drijven.

12:30 uur: Na de fascinerende ervaring in de zoutmijnen rijden we naar Palmeira, waar we van een smakelijke lunch in een van de restaurants genieten. We krijgen lokale specialiteiten gerechten; gegrilde vis, rijst en een salade.

13:30 uur: In de na de lunch lopen we naar de haven van Palmeira, voor een avontuurlijke tocht met een catamaran.

14:00 uur: Ik stap aan boord van de luxe catamaran en we varen langs de kust van Sal. Ik bewonder de prachtige kliffen, afgelegen baaien en ongerepte stranden terwijl ik ontspan op het dek met een hapje en een drankje en geniet van de verfrissende zeewind.

15:00 uur: Tijdens de boottocht heb ik de gelegenheid om te zwemmen, snorkelen en de onderwaterwereld van Kaapverdië te verkennen. Het is de afgelopen dagen best winderig geweest, dus er is onderwater niet veel te zien. Het zwemmen is gelukkig wel lekker verfrissend.

17:00 uur: Als het busje ons weer heeft teruggebracht naar ons resort, genieten we even van een drankje bij het zwembad. Na een korte plons gaan we ons weer opmaken voor een de avond in het resort.

19:00 uur: We ga naar het restaurant van het resort en laat me verrassen door de culinaire hoogstandjes. Ik proef heerlijke gerechten bereid door getalenteerde chef-koks, met een mix van internationale en lokale smaken. Alles is er in buffetvorm, maar er is live-cooking, zodat het eten nooit lang op het buffet ligt.
21:00 uur: Ik sluit de avond af met een heerlijk drankje aan de bar van het resort. Ik ontspan en geniet van livemuziek en het entertainment, terwijl ik terugkijk op een dag vol avontuur en ontdekking.

Plaats een reactie