Bierwandelen

Ga op pad met biersommelier Sjors Kassing en ontdek de prachtige wandelingen door stad en natuur in Nederland en Vlaanderen. In zijn boek ‘Bierwandelen’ deelt Sjors zijn kennis over bier, de geschiedenis ervan en de beste plekken om te proeven. Met 25 routes door Nederland en Vlaanderen, zorgvuldig samengesteld en gelopen door Sjors zelf, is dit boek een bron van inspiratie en plezier voor bierliefhebbers.

Tijdens de bierwandelingen kom je langs interessante bierplekken en leer je over de rol van bier in onze geschiedenis. Sjors overspoelt je gedurende de hele route met boeiende bierweetjes van zowel vroeger als nu. Onderweg passeer je brouwerijen, proeflokalen en cafés waar je kunt genieten van een verfrissend glas bier. Of je nu een fervent bierliefhebber bent of gewoon geïnteresseerd bent in de wereld van bier, dit boek zal je kennis aardig bijspijkeren. Het boek bevat gedetailleerde routekaarten, zodat je geen enkele bierspot zult missen. Daarnaast is het prachtig vormgegeven met foto’s van Jelle F. Post. Je kunt ervoor kiezen om alleen op pad te gaan, samen met je partner, familie of vrienden. Met het boek bierwandelen onder de arm, is er altijd genoeg te zien en te proeven.

Enkele hotspots die je tijdens een bierwandeling niet mag missen, zijn de De Loco in Bergen op Zoom, het biercafé De Vliegende Hollander in Middelburg vertelt de eigenaar persoonlijk het verhaal achter de speciale bieren die je kunt bestellen. In het Nationaal Biermuseum in Alkmaar, kom je het Proeflokaal Boom tegen. Het oudste biercafé van Gouda, De Goudse Eend, staat bekend om zijn badeendjes en is uitgeroepen tot het beste biercafé van Nederland. In Utrecht vind je De Bierverteller, een winkel met een ruim assortiment aan bijzondere bieren, waar je ook kunt deelnemen aan proefavonden. Hops ’n more in Leuven is een kleine bierwinkel waar je bieren kunt proeven op het terras. De Zotte Lambiek in Teuven biedt een prachtige selectie bieren, allemaal zelf opgehaald bij de brouwers en geserveerd met prachtige gepassioneerde verhalen van biersommelier Guido.

Of je nu een liefhebber van wandelen, natuur, steden of bier bent, ‘Bierwandelen’ is een boek dat je niet mag missen. Bestel het boek en laat je meenemen op een smaakvolle en leerzame reis door Nederland en Vlaanderen, vol met de leukste bierweetjes en plekken.

Plaats een reactie