De regiogidsen van Frankrijk Binnendoor

Na het daverde succes van de reisboeken van Frankrijk Binnendoor kon een vervolg natuurlijk niet uitblijven. Het eerste boek is nog steeds het best verkochte reisgids over Frankrijk, die nu in de boekwinkels ligt. En met het vervolg over de Loire werd dit succes nog een keer herhaald. Deze week werden in de kelders van Thiessen Wijnkoopers in Maastricht, de nieuwe regiogidsen van Frankrijk Binnendoor gepresenteerd. De eerste twee titels in deze serie zijn Noordoost-Frankrijk en Zuidwest-Frankrijk. De serie zal uiteindelijk uit zes verschillende regiogidsen bestaan, die de komende jaren uitgegeven worden.

Nadat een kleine selectie genodigden een rondleiding hadden gekregen door de enige ommuurde stadswijngaard van Maastricht en de kelders van Thiessen Wijnkoopers. Vertelt Ruud Couwenhoven, drijvende kracht achter de boeken van Frankrijk Binnendoor, vol passie over zijn nieuwe regiogidsen. Hij tilt een tipje van de sluier op, van wat we allemaal in de gidsen kunnen verwachten, maar eigenlijk wisten we dat al. Wie de andere boeken van Frankrijk Binnendoor heeft gelezen, zal het niet verbazen, dat de nieuwe gidsen weer bol staan met verhalen en anekdotes van Ruud. Als je al zo lang over de onontdekte paden van Frankrijk reist als Ruud, dan heb je wat meegemaakt. Een deel van deze verhalen zijn nu terug te lezen in de regiogidsen.

Nadat we samen het glas hebben geheven op de nieuwe regiogidsen van Frankrijk Binnendoor. Verteld Ruud nog wat mooie avonturen die hij in Frankrijk heeft meegemaakt en vindt hij de tijd om ons boek te signeren. Als we het boek even doorbladeren valt het ons op, dat in de nieuwe regiogidsen weer wijntips staan. Dit was al een succes in de gids over de Loire en wordt in de nieuwe gidsen nog eens dunnetjes overgedaan. De wijntips die in de regiogidsen gegeven worden, zijn afkomstig van een bekende caviste in Parijs, die niet geheel ontoevallig de zoon van Ruud is.

Een ander opvallend detail is, dat de nieuwe reisgidsen een kleiner en dus handzamer formaat hebben. Je kunt ze makkelijk in je rugtas of handtas meenemen, tijdens je eigen avonturen in Frankrijk. Zo is Ruud altijd een beetje bij je. Ondanks dat de nieuwe boekjes een slagje kleiner zijn, rijden de rode deux chevaux’s op de rug van het boek gewoon achterelkaar, zodat er als je alle boeken verzameld hebt een heuse file ontstaat.

Vanaf deze week kunnen de regiogidsen van Ruud Couwenhoven en Frankrijk Binnendoor besteld worden op de website. 

Natuurlijk zijn ze ook verkrijgbaar in de betere boekhandel en in de winkels van ANWB (vanaf 1 mei 2023)

 

Plaats een reactie