Nooit meer naar deze bestemmingen!

De wereld is een grote, enorme plaats, en het maakt niet uit wie je bent of waar je vandaan komt, er is waarschijnlijk een land dat precies in jouw straatje past – een land dat je keer op keer zou kunnen bezoeken en waar je nooit genoeg van krijgt. De wereld is prachtig om te ontdekken, toch? Maar niet elk land kan iedereen bekoren. Zo is het nu eenmaal, en daar is niets mis mee!

Sommige plaatsen geven toeristen echter een slechte indruk van een plaats, waardoor ze nooit meer terug willen komen. Ze vertellen anderen ook dat ze er niet heen moeten gaan. Soms zijn die slechte gevoelens begrijpelijk – misschien waren de mensen in dat bepaalde land onvriendelijk en weigerden ze aanwijzingen te geven – maar andere keren zijn de redenen van mensen om een ander land niet te mogen gewoonweg belachelijk en op het randje van dom! (Karens: ze zijn overal!)

Vandaag kijken we naar verschillende mensen die een land bezochten en toen zeiden: “Niet meer!”. Daarna gingen ze naar Reddit om hun verhaal te vertellen en hun grieven te ventileren. Om welke reden dan ook, hun tijd in deze plaatsen was zo, zo slecht dat ze zwoeren nooit meer terug te keren – en ze wilden duidelijk dat de wereld hun ervaring kende en van hun fouten leerde. Laten we beginnen!

Haïti

Er zijn niet veel landen op aarde die het zo slecht hebben gehad als Haïti. Naast veel burgerlijke onrust heeft het land in tien jaar tijd twee verwoestende aardbevingen meegemaakt – een in 2010 en een recentere in 2021. Het lijkt misschien een idyllische plek, maar het is blijkbaar niet geweldig om te bezoeken.

Een Reddit-gebruiker noemde al deze problemen en meer als reden waarom ze niet terug zouden willen gaan, ondanks de goede indruk die de bevolking van Haïti op hen heeft achtergelaten: “Alles wat een land nodig zou hebben om een poot aan de grond te krijgen is er gewoon niet. Ik ben een vrij positief persoon, en heb daar de liefste mensen ontmoet, maar ik ben nog nooit zo depressief of pessimistisch geweest over de toekomst van een plaats.”

Kaapverdië

Wie foto’s ziet van de Kaapverdische Eilanden, die denkt dat het een tropische droombestemming is. De vraag is of deze Afrikaans archipel aan de verwachtingen kan voldoen. Want het toerisme op Kaapverdië lijkt vooral gebaseerd te zijn op all-inclusive strandvakanties, waarbij de top 5 hotels van Kaapverdië de leukste plekken van het land lijken te vormen.

Een Reddit-gebruiker die vanuit Nederland naar het Kaapverdische eiland Sal gevlogen is, heeft daar duidelijk spijt van: “Nadat je in totaal 9 uur opgevouwen hebt gezeten in een narrowbody vliegtuig, word je in je all-inclusive hotel gedropt. Daar doet men zijn best om je te vermaken, maar het entertainment is van een bedenkelijk niveau. Het eten (buffet!) heb je na een paar dagen ook wel gezien. Dan wil je wat vertier buiten het hotel zoeken en dat is er niet. Tenzij je flink in je buidel tast om via de reisleidster overpriced excursies te boeken.”

Deze toerist zien ze waarschijnlijk nooit meer terug in Kaapverdië.

Jamaica

Het paradijselijke eiland Jamaica ziet elk jaar tonnen bezoekers, en de meesten van hen hebben een goede tijd. Er is echter één terugkerende klacht over Jamaica: het gebrek aan veiligheid voor mensen en hun bezittingen. Het beste is om alert te blijven als je er bent!

Deze Reddit gebruiker had geen moeite met een antwoord voor het land dat ze nooit meer zouden bezoeken: “Jamaica…overvallen binnen de eerste 5 minuten I kid you not!” Dat is niet echt een geweldige manier om je vakantie te beginnen, en we kunnen zien waarom ze nooit meer terug willen.

Egypte

Egypte mag dan de thuisbasis zijn van enkele van de meest indrukwekkende en belangrijke artefacten uit de menselijke geschiedenis, maar voor sommige bezoekers wegen de negatieve kanten van het land zwaarder dan de positieve. Het blijkt dat er meer in het land is dan alleen piramides en mummies, en blijkbaar is veel ervan niet zo geweldig.

Volgens deze Reddit gebruiker hadden ze veel aanwijzingen dat Egypte misschien niet de veiligste plek was om te zijn: “Torens op straathoeken, Tanks, Soldaten met automatische wapens overal. We hadden een gewapende politieagent op de tourbus […], overal een politie-escorte, bomhonden en een man met een spiegel die onder de bus zocht naar bommen.”

Vietnam

De burgers van sommige landen geven niet veel om toeristen. Ze zijn misschien blij met hun geld, maar eigenlijk zouden ze liever hebben dat deze bezoekers er helemaal niet waren. Maar dat is niet het geval in Vietnam! Volgens een Reddit-gebruiker was het een Hercules-taak om te proberen wat tijd alleen te krijgen in het land.

“Vietnam. Heerlijk gegeten en genoten, maar verdomme, je kon niet met rust gelaten worden om je leven te redden. Iemand probeerde je altijd wel iets te verkopen. Je kon voor een restaurant zitten en een biertje drinken en dan kwamen er in 30 minuten tijd 20 mensen naar je toe om je iets aan te smeren. Belachelijk.”

Dubai

Toerisme is een essentieel onderdeel van de economie van het emiraat Dubai, en men doet er in het land alles aan om ervoor te zorgen dat bezoekers van hun verblijf genieten en graag terugkomen voor meer. Sommige mensen hebben er echter op gewezen dat ze misschien te ver gaan om het land leuk en vertrouwd te maken voor buitenlanders.

Een Reddit-gebruiker bezocht Dubai, maar zei dat het voelde alsof ze de Verenigde Staten nooit hadden verlaten: “Hoewel interessant, is het eigenlijk gewoon een totale ripoff van de westerse cultuur. Ik vloog 12 uur vanuit NYC alleen omringd te zijn door cheesecake factory, Wendy’s, California pizza kitchen, enz. Geen echte ‘cultuur’.”

Dubai

Frankrijk

De burgers van Frankrijk hebben niet de beste wereldwijde reputatie als het gaat om vriendelijkheid. Er zijn meer dan een paar mensen die het land bezoeken die het gevoel hebben dat de inwoners niet erg blij zijn dat ze hun ruimte moeten delen met toeristen. En dat was zeker het geval voor de volgende Reddit gebruiker.

“Ging er in 2008 heen en werd overal waar ik kwam met puur disrespect behandeld. Ze hielden daar echt niet van toeristen en lopend door de straten met mijn bagage kreeg ik niets dan doodse blikken van mensen. Ik heb niets tegen de Fransen, maar ik denk dat een eenmalig bezoek genoeg was voor mij :)”.

Italië

Italië mag dan de bakermat van de westerse beschaving zijn, niet iedereen is enthousiast als ze dit laarsvormige land bezoeken. De kunst is historisch, het eten is (meer dan) heerlijk, maar het blijkt dat je het niet iedereen naar de zin kunt maken – ook deze Reddit gebruiker niet, die was niet zo enthousiast over sommige culturele normen in het land.

Italië. Hun cultuur en normen zijn cool en zo, maar het is gewoon niet mijn ding. Ik hou van mijn persoonlijke ruimte en mijn rust. Italië heeft beide veel meer geschonden dan ik aankan.”

Ik denk dat niet iedereen geschikt is om een Italiaan te zijn!

Plaats een reactie