Veel koopzondagen in Antwerpen deze maand

Wie van shoppen houdt, die kan in Antwerpen deze december bijna iedere dag terecht. Deze decembermaand telt maar liefst 3 koopzondagen. De eerste koopzondag is morgen: op zondag 4 december 2022. De meeste winkels in het centrum van Antwerpen zullen dan hun deuren openen. Een ideaal moment dus voor Sinterklaas om de laatste inkopen te doen voordat het Sinterklaasfeest begint. Je moet wel om kunnen gaan met drukte. De verwachting is dat het op en rond de Antwerpse Meir flink druk zal zijn deze zondag.

De volgende twee koopzondagen in Antwerpen staan voor zondag 11 december en zondag 18 december op de kalender. Sinterklaas is op dat moment met zijn stoomboot weer onderweg naar Spanje en de Kerstman begint zijn opwachting te maken. Tijd om jezelf in nieuwe kleding te stoppen voor het kerstfeest en om de nodige presentjes in huis te halen. Ook voor deze twee koopzondagen verwacht men topdrukte in Antwerpen. Parkeren kan dan lastig zijn, veel parkings kunnen na lunchtijd volzet zijn. Kom dus op tijd, of beter nog: kom met de trein naar Antwerpen!

Zondag 25 december geen koopzondag

Op zondag 25 december wordt er geen koopzondag in Antwerpen gehouden. Men viert dan Kerstmis in Antwerpen, net zoals wij dat doen. Goed nieuws: de kerstmarkt van Antwerpen en de Vogelenmarkt zijn op zondag 25 december wél open!

Op zondag 1 januari 2023 wordt er ook geen koopzondag gehouden in Antwerpen. Het is dan Nieuwjaarsdag, wat in België ook een officiële feestdag is. In plaats van de eerste zondag van de maand als koopzondag te hanteren, openen veel winkels in het hart van Antwerpen hun deuren op zondag 8 januari. Dat doen ze vanwege de wintersolden die dan al enkele dagen bezig is.

Lees dit ook

5 dingen die je moet weten over koopzondagen in Antwerpen vertelt je kort en duidelijk alles wat je MOET weten over de koopzondagen in het prachtige Antwerpen.

Plaats een reactie