Nieuwe hogesnelheidstrein verbindt Barcelona en Madrid voor slechts 18 euro

Voor liefhebbers van treinreizen is er goed nieuws uit Spanje: er is een nieuwe hogesnelheidstrein gestart die de twee grootste steden van het land – Barcelona en Madrid – met elkaar verbindt voor de ongelooflijk lage prijs van € 18.

De nieuwe dienst wordt verzorgd door de nieuwe Spaanse treinexploitant Iryo, die deels in handen is van het Italiaanse Trenitalia. Er rijden nu 16 treinen per dag tussen Madrid en Barcelona, met minstens elk uur een dienst. Zaragoza zal ook een halte zijn voor de treinen.

Op de hogesnelheidslijn Madrid-Barcelona rijden al twee andere exploitanten: het staatsnetwerk Renfe (dat opereert als Avlo) en de recente nieuwkomer Ouigo. Door al die concurrentie zijn de kaartjes bijna ongelooflijk betaalbaar. Tickets met Renfe en Ouigo kosten respectievelijk slechts 7 en 9 euro, terwijl de goedkoopste tarieven voor Iryo beginnen bij 18 euro.

Hoewel Iryo misschien niet de goedkoopste op de markt is, is dat nog steeds een ongelooflijk goede prijs voor een reis van ruim 500 kilometer. Het is de moeite waard te weten dat Iryo met volledig nieuwe treinen rijdt, die naar eigen zeggen de snelste en stilste van Europa zijn. Verder zijn deze treinen zeer duurzaam, want ze zijn aangedreven door hernieuwbare energie en bijna volledig gemaakt van recycleerbare materialen. Het bedrijf richt zijn diensten op zakenreizigers en elke trein heeft een chique restauratiewagen, goede Wi-Fi en een speciale werkruimte in het derde rijtuig.

Tickets voor deze treinreis zijn nu te koop via de website van Iryo.

Plaats een reactie