6 november koopzondag Centro Oberhausen

Het grootste winkelcentrum in de grensstreek met Nederland staat in Oberhausen op nog geen 30 minuten rijden van de grensovergang bij Zevenaar. Komende zondag (dat is 6 november) is er in dit winkelcentrum weer een koopzondag in Centro. Dat klinkt voor ons Nederlanders natuurlijk heel normaal, want in praktisch iedere stad is het iedere zondag wel koopzondag, maar in Duitsland is de zondag nog een beetje heilig. Het winkelcentrum mag maar vier zondagen per jaar open. Dat is in Duitsland wettelijk geregeld.

Wat is Westfield CentrO – Oberhausen?

komende zondag koopzondag in Centro oberhausen

Op een oud industrieterrein in Oberhausen waar vroeger een grote staalverwerkende fabriek stond besloot de gemeente Oberhausen samen met een paar investeerders begin jaren negentig een plan voor een winkelcentrum te ontwikkelen. Het moest het grootste winkelcentrum van Europa worden met gratis parkeerplaatsen voor alle bezoekers.

In 1996 leidde dit in de opening van Centro – Oberhausen. Een gigantisch winkelcentrum met als centraal middelpunt de op één na grootste foodcourt van Europa. Meer dan 1100 mensen kunnen hier tegelijkertijd eten en drinken. Rondom het gezellige plein wat is opgebouwd in etages en met veel groen is ingericht, tref je tientallen vooral fastfood georiënteerde restaurants aan.

Koopzondag centro

Het gaat natuurlijk niet alleen om het eten, je komt naar CentrO om te shoppen en dat kan natuurlijk uitstekend. Voor winkels is er ondertussen 125.000 m² aan winkeloppervlak beschikbaar. Natuurlijk tref je hier vooral de bekende merken aan en winkels die we in Nederland ook wel kennen zoals de: H&M, Douglas en C&A. Maar tussen de meer dan 250 winkels zijn ook een paar winkels te vinden die we in Nederland nog niet kennen. Denk aan Buttler voor leuke accessoires in je woning, Calzedonia voor beenmode, de DM voor voordelige drogisterij producten en de grootste collectie adventskalenders van Duitsland.

Hoe kom je bij Centro – Oberhausen?

Dat is vrij simpel. Vanuit Utrecht volg je gewoon de A12 tot de Duitse grens. De A12 wordt dan de A3. Ook deze blijf je volgen tot het knooppunt Oberhausen. Daar wordt het winkelcentrum al aangegeven op de verkeersborden langs de weg. éénmaal aangekomen op het grote terrein van het winkelcentrum wordt je voor parkeerwachters en handige parkeerinformatie direct naar de eerste vrije parkeerplaats gewezen op een koopzondag.

1 gedachte over “6 november koopzondag Centro Oberhausen”

Plaats een reactie