Vliegen met Ryanair

Wie mij kent die weet dat ik geen fan ben van Ryanair. Aan de ene kant is het goed dat door de gevestigde orde door de komst van de lowbudget airlines hun tariefstructuur ooit aan heeft moeten passen. Aan de andere kant zul je mij niet zo snel in een Boeing 737 van Ryanair zien zitten. Mijn ervaring met deze luchtvaartmaatschappij heeft me er zeven jaar geleden toe geïnspireerd om het artikel ‘5 redenen om niet met Ryanair te vliegen‘ te schrijven. Doe wat je moet doen hè, maar ik betaal liever het dubbele om met KLM te vliegen dan dat ik me door Ryanair laat vervoeren. Tot nu toe heb ik twee keer met Ryanair gevlogen. Naar Sevilla. Omdat Transavia vol zat en KLM niet rechtstreeks op Sevilla vliegt.

Afgelopen week kwam ik bij toeval een filmpje tegen waarin Pieter Derks op komische wijze omschrijft hoe het is om te vliegen met Ryanair. Het was zo herkenbaar voor het gevoel dat ik heb bij Ryanair. Vandaar dat ik met alle liefde en plezier dit fragment met jullie deel:

Plaats een reactie