De beste prijs voor Sagrada Família tickets

Van alle bezienswaardigheden in Barcelona is Sagrada Família de absolute topper. Een groot deel van de toeristen brengt tijdens de vakantie in Barcelona een bezoek aan deze nog steeds niet helemaal voltooide kathedraal. De Sagrada Família wordt als het meesterwerk van de inmiddels overleden architect Antoni Gaudi gezien. De kathedraal is er eentje die met geen enkele andere kerk ter wereld vergeleken kan worden. Hij is zonder enige twijfel ‘one of a kind‘. Om Sagrada Família te bezoeken heb je entreetickets nodig. De entreegelden worden gebruikt om de bouw en het onderhoud van de Sagrada Família te financieren.

De entree tot Sagrada Família is basis van vooraf aangeschafte tickets die je tijdens een vaste datum en tijdstip toegang verlenen. Die koop je het beste online. Dan weet je zeker dat de door jou gewenste tijd beschikbaar is. Maar wat is de beste site om jouw Sagrada Família tickets te kopen? Waar krijg je bijvoorbeeld korting op de standaard entreeprijs voor Sagrada Família? Wij hebben het voor je uitgezocht!

We hebben gezocht naar de standaardtickets voor volwassenen van 30 tot 64 jaar, zonder rondleiding door een gids of toegang tot een van de torens. Dus alleen de basisentree tot Sagrada Família.

Dit zijn de tarieven die we gevonden hebben

Als ik via google zoek naar tickets voor Sagrada Família, dan staat de advertentie van Musement bovenaan. Die bieden een prijs van € 33,80 en melden zelfs een ‘beste prijsgarantie’. Nou, daar wil ik ze graag aan houden. Want ze bieden niet de laagste prijs. Verre van, zelfs.

Bij de veel gebruikte commerciële aanbieders Tiqets en GetYourGuide kom ik op eenzelfde prijs uit: € 33,80 voor een standaard entreeticket. GetYourGuide haalt nog een trucje uit door klanten te lokken met een prijs van € 31,60. Deze vanafprijs geldt alleen voor ticket met entree na 18:00 uur. Anders betaal je gewoon € 33,80.

Uiteindelijk kijken we ook nog op de officiële website van Sagrada Família. Daar vinden we de laagste prijs: € 26,- voor een ticket.

Skip-the-line bestaat niet!

Sommige aanbieders verkopen Sagrada Família tickets als ‘skip-the-line tickets‘. Hiermee beloven ze iets wat niet waar is. Er zijn tegenwoordig alleen maar tickets op basis van datum en tijdslot beschikbaar. Daarbij bestaat de kans dat je even in een (korte) rij voor jouw tijdslot moet staan. Als je je aan jouw tijdslot houdt, dan zul je met geen enkel ticket lang hoeven te wachten.

Conclusie

In dit geval kan het lonen om goed rond te kijken. De officiële site biedt met een entreeprijs van 26 euro voor volwassenen (vanaf 30 jaar) de beste prijs. Voor die prijs kun je net als bij de rest mobiele toegangstickets gebruiken (uitprinten is niet nodig), kun je de audioguide via de app gebruiken en krijg je toegang op de door jou gekozen datum en tijdslot.

Bij de andere aanbieders ben je voor een los normaal Sagrada Família tenminste € 33,80 kwijt. Dat is maar liefst € 7,80 bovenop de prijs die je bij de officiële site betaalt.

Toch kunnen er redenen zijn om voor een van de andere aanbieder te kiezen. Zo zijn de tickets die je rechtstreeks bij Sagrada Família boekt niet annuleerbaar. Tiqets en GetYourGuide bieden die mogelijkheid wel, zij het tot 1 of 2 dagen voor aanvang. Bij Tiqets kun je tegen een toeslag van 12% de annuleringsmogelijkheid verlengen tot 23:59 uur op de dag voor aanvang van de entree. Wie de tickets via https://sagradafamilia.org/en/tickets koopt, die moet met creditcard betalen. Bij andere aanbieders kun je ook met iDeal of PayPal betalen. Dat is toch een stukje extra gemak. Verder kan het prettig zijn als je in het Nederlands kunt boeken en eventueel een Nederlandstalige klantenservice hebt waar je terecht kunt bij problemen of vragen.

10% korting op de entreeprijs

Er is een manier om bij Tiqets 10% korting te krijgen op de entreeprijs van Sagrada Família. Dat is als je een voordeelpas koopt waar Sagrada Família niet bij inbegrepen zit, zoals de Gaudi Bundel. Je krijgt dan tien procent korting op vervolgaankopen, zoals de tickets voor Sagrada Família.

Kortingstarieven

De prijs van 26 euro geldt voor volwassenen van 30 t/m 64 jaar oud. Voor andere bezoekers gelden kortingstarieven of ze mogen zelfs helemaal gratis naar binnen:

Kinderen vanaf 11 jaar: € 24,00
Studenten: € 24,00
Volwassenen onder de 30 jaar: € 24,00
Senioren (vanaf 65 jaar): € 21,00
Kinderen tot 11 jaar: gratis
Invaliden: gratis
Begeleiders van invaliden: gratis

Voor alle tickets met korting moet de voorwaarden op basis waarvan ze de korting krijgen aangetoond kunnen worden. Alle tickets (ook de gratis tickets) moeten vooraf gereserveerd worden.

Plaats een reactie