Nieuwe koffer kopen? Hier kun je rekening mee houden!

Het is toch wel een belangrijk item om te hebben: een goede koffer. Of je ‘m nu vaak gebruikt of slechts een enkele keer per jaar. Ideaal voor een vakantie of een weekendje weg! Na jarenlang gebruik kan het zo zijn dat je koffer oud, versleten of kapot is. Wil je een nieuwe koffer kopen? Met deze tips kom je tot de juiste keuze.

Kwaliteit

De belangrijkste tip die we je mee willen geven: kies een kwalitatieve koffer. Helaas zijn er veel koffers te vinden die na een paar keer gebruiken al kapot gaan. Daar heb je natuurlijk niets aan. Met een goede koffer doe je gelukkig een stuk langer! Zo’n koffer heeft bijvoorbeeld sterke wieltjes en handige compartimenten. Een koffer van Bric’s staat bekend om de hoogwaardige kwaliteit. En zo’n koffer ziet er ook nog eens beeldig uit – dat is mooi meegenomen.

Grootte

Je wilt voldoende spullen mee kunnen nemen. Kies een grootte die bij jou past: afhankelijk van de items die je bij je wilt hebben en de reizen die je meestal maakt. Voor verre reizen is een grote koffer logisch, maar voor een korte stedentrip heb je genoeg aan een klein koffertje. Als je lang weggaat, is een ruime Eastpak koffer een uitkomst. Hier past van alles in. Neem je alleen handbagage mee? Dan is het essentieel om op de toegestane grootte te letten. Meestal mag een kleine reiskoffer niet enorm groot zijn, afhankelijk van de maatschappij waarmee je vliegt. Dit kan ook nog eens per maatschappij verschillen: reden dus om het altijd te checken.

Stevigheid

Uiteraard wil je een koffer die tegen een stootje kan. Let daarom zeker op de stevigheid. Dit zit ‘m onder andere in de materiaalsoort. De stevigste koffers hebben een harde buitenkant. Mocht je dit belangrijk vinden, is dit dus een slimme keuze om te maken. Ook de sluiting van de koffer is iets om rekening mee te houden: ziet de rits er stevig uit?

Gewicht

Als de koffer meegaat als ruimbagage, is er meestal een maximaal toegestaan gewicht. Ben je iemand die graag veel spullen meeneemt op vakantie? Kies dan een koffer die lichtgewicht is. Zo kun je immers meer meenemen! Hoe lichter de koffer is, hoe meer gewicht er overblijft. Stoffen koffers zijn over het algemeen lichtgewicht, maar ook koffers met een hardere buitenzijde kennen steeds vaker een klein gewicht.

Herkenbaarheid

Reis je met het vliegtuig? Er komen vaak behoorlijk wat koffers langs op de band bij aankomst. Je ziet hier met name een lading aan zwarte koffers voorbijkomen. Heb je zelf een doorsnee zwarte koffer? Dan is ‘ie soms best lastig te herkennen. Kies dus liever voor een koffer in een opvallende kleur. Of zorg voor een herkenbaar accessoire, zoals een riem of een label. Zo vind je je koffer altijd eenvoudig en snel terug.

Plaats een reactie