Waarom je nu naar Oostenrijk moet gaan

Beetje een brutale titel maar wel logisch, Oostenrijk is in de zomermaanden normaal gesproken razend populair bij toeristen uit de hele wereld. Busladingen vol met toeristen reizen in een recordtempo door steden en dorpen zoals Wenen, Salzburg, Hallstatt en langs de bezienswaardigheden in Oostenrijk.

Door de Corona zijn deze busladingen vol met amerikanen, Australiërs, Japanners en chinezen dit jaar niet van plan te komen. Dat heeft dus grote voordelen voor ons Europeanen want wij mogen sinds vorige week namelijk wel weer vrij reizen naar Oostenrijk.

Geen massa toerisme dit jaar

Dorpen zoals Hallstatt en Zell am See worden jaarlijks overlopen door toeristen en dat gaat dit jaar slechts beperkt gebeuren. Dus wil je op vakantie naar Oostenrijk en het massa toerisme voor één keertje ontwijken dan is dit jaar je kans.

Veel bezienswaardigheden en musea in Oostenrijk hebben aangepaste maatregelen genomen zo kun je kaartjes voor musea en bezienswaardigheden online kopen en werken veel van deze toeristische attracties met een tijdslot om er voor te zorgen dat er niet te veel mensen binnen zijn en je genoeg afstand van elkaar kunt houden.

Veel hotels en vakantieparken hebben nog kamers en huisjes vrij in het hoogseizoen. Zoals bij de Landal vakantieparken in Oostenrijk. Daar boek je op dit moment nog een vakantie appartement voor de zomermaanden onder de 700 euro per week. Normaal gesproken liggen deze prijzen rondom de zelfde periode vele malen hoger.

Versoepelde maatregelen in de horeca

Het dragen van een mondkapje en de beperking van maximaal vier personen aan een tafel zijn sinds vorige week opgeheven. Dankzij de strenge lockdown in maart en april is de uitbreiding van het corona virus in Oostenrijk binnen de perken gebleven. Waardoor de Oostenrijkers nu de vruchten plukken in de vakantie periode.

Alleen mondkapje in het openbaar vervoer en ziekenhuis

Het dragen van een mondkapje in Oostenrijk is alleen verplicht in het openbaar vervoer en tijdens een ziekenhuis of apotheek bezoek. Hopelijk heb je die laatste twee niet nodig in Oostenrijk dus dan is alleen in de bus, tram of metro een kleine beperking aanwezig.

Verder zijn bij de meeste bezienswaardigheden zuilen opgesteld met desinfectiemiddel en natuurlijk was je je handen regelmatig. Samen zorgen we ervoor dat het virus stopt.

Plaats een reactie