Mooiste meest onbekende bestemmingen Spanje

Spanje is nog altijd een van de meest populaire vakantielanden in Europa. Dankzij het heerlijke eten, de zonnige costa’s en de culturele steden is dat ook helemaal niet zo gek. We kennen allemaal de beroemde bezienswaardigheden in Barcelona en Madrid. En ook de langgerekte stranden en hippe badplaatsen zijn erg geliefd. Maar Spanje heeft ook een aantal prachtige pareltjes die nog onontdekt zijn. Met reisorganisatie TUI zet ik er een paar voor je op een rijtje. Misschien kun je er wel inspiratie uit op doen voor een vakantie Spanje.

[1] Baskenland

In het noorden van Spanje is Baskenland een ideale bestemming voor een actieve autovakantie. De regio ligt tegen de grens met Frankrijk aan en is wonderschoon. Groene heuvels, kronkelige kustwegen en romantische baaien vormen het landschap. En dan hebben we het culturele Bilbao met het Guggenheim Museum nog niet eens genoemd. Met TUI kun je Baskenland verkennen vanuit een hotel in Bilbao. Wandel hier naar het middeleeuwse centrum voor een culturele dag uit of stap tijdens de vakantie Spanje de auto in naar het romantische foodwalhalla San Sebastian

[2] Andalusië

Dankzij de Costa del Sol is Andalusië niet heel onbekend. Zonliefhebbers kunnen hier tot ver in het najaar luieren op een van de gouden zandstranden. Maar wist je dat Andalusië ook een aantal pittoreske bergdorpjes heeft waar je met TUI kunt verblijven. Vooral in Mijas kom je ogen tekort. Deze ‘pueblo blanco’ is dankzij de witgekalkte huizen, ezeltaxi’s en bodegas erg sfeervol. Omdat Mijas wordt gezien als een van de mooiste dorpjes in Spanje komen er veel dagjestoeristen naar toe. Ben je op zoek naar een rustig vakantieadres? Kies dan voor het net zo pittoreske Torrox.

[3] Spaanse Pyreneeën

Zet de mountainbike maar vast klaar, want in de Spaanse Pyreneeën kun je erg goed fietsen. Het berggebied in het noorden van Spanje dankt zijn gezicht aan de hoge bergtoppen, grillige rotsformaties en helderblauwe meren. Actievelingen kunnen hier hun hart ophalen tijdens een vakantie Spanje. In het bergdorpje La Puebla de Castro kun je met TUI kamperen op een luxe camping middenin de natuur. Fiets naar het magische Lago de Barasona voor een duik onder de waterval. Of maak onder leiding van een gids een onvergetelijke canyoning tocht.

[4] La Palma

Zonaanbidders reizen graag af naar de Spaanse eilanden. Vooral de Canarische Eilanden zijn dankzij het klimaat erg geliefd. Hier kun je zelfs in de wintermaanden optimaal genieten van de donkerkleurige lavastranden en gezellige boulevards. Wil je genieten van zon, zee en strand maar dan wel in alle rust? Dan is La Palma het ideale eiland. La Isla Bonita heeft niet alleen ongerepte stranden maar ook subtropische bossen, uitgedoofde vulkanen en onontdekte dorpjes. En dankzij de meer dan 1000 kilometer aan wandelpaden kun je er heerlijk wandelen. Stap ook eens aan boord van een boot voor een whale watching tour en spot walvissen en dolfijnen tijdens de vakantie Spanje.

Plaats een reactie