Parkeren Schiphol – P2 definitief gesloten

Schiphol wordt te klein, dus moet er gebouwd worden, een nieuwe terminal om precies te zijn en deze terminal gaat men bouwen op de plek waar nu de parkeergarage P2 is. Deze parkeergarage was een ideale plek om te parkeren voor een korte (steden)trip.  Met de komende sloop van deze parkeergarage heeft Schiphol dus een probleem en dat is parkeerplaatsen. Een deel van de problemen kan worden opgevangen door de nieuwe parkeergarage op P3, maar het is natuurlijk wel een beetje behelpen.

Daarom veranderen er vanaf 1 oktober wat regels met betrekking tot het parkeren op Schiphol

  • P2 gaat dicht
  • P1 is alleen nog beschikbaar voor maximaal 48 uur parkeren,  sta je langer dan mag je 100 euro extra per 24 uur aftikken!!!!
  • Holiday Valet parking komt te vervallen
  • Excellence parking is exclusief beschikbaar voor Privium leden.
  • Short stop parkeren vervalt

Langer dan 48 uur op reis?

Ga je langer dan 48 op pad dan is, parkeer je het voordeligst in P3 lang parkeren, deze parkeergarage ligt net iets buiten Schiphol en met een snelle bus ben je binnen 10 minuten bij de vertrekhal. (en natuurlijk ook weer terug)

Een nieuwe optie is P6 Valet parking. Dit is een nieuwe service van Schiphol. Je rijdt naar de terminal en in een videostraat wordt je auto van alle kanten gefotografeerd. Je auto wordt vervolgend voorzien van een GPS en door de medewerkers van Valet Parking binnen een straal van 6 kilometer om Schiphol op een parkeerterrein van de luchthaven geparkeerd. Je parkeert op dit moment al 3 dagen voor 99 euro met dit systeem.  Deze optie dien je wel van tevoren te reserveren.

Iemand ophalen op Schiphol?

Short stop parking vervalt, wil je iemand ophalen op Schiphol dan kun je het beste kiezen voor P1, helaas loopt de meter gelijk bij het binnenrijden van de parkeergarage. Het gratis eerste kwartier parkeren komt hiermee te vervallen.

 

Plaats een reactie