Kerstmarkten Duitsland van start

Vanaf morgen zijn in praktisch alle grote groten in Duitsland de kerstmarkten open.  Je kunt er praktisch niet om heen maar dit Duitse instituut mag rekenen op een lange traditie en trekt ieder jaar weer meer bezoekers naar de Duitse steden. Niet verwonderlijk want de sfeer en de gemutlichkeit die een kerstmarkt uitstralen is gewoon erg leuk.

De kerstmarkten groeien ieder jaar ook in bezoekers aantallen, en ook steeds meer Nederlanders weten de kerstmarkten in Duitsland goed te vinden. Vooral de Kerstmarkt in Keulen en Düsseldorf zijn populair onder de nederlandse bezoekers van de Duitse kerstmarkten.

Er zijn ook diverse andere leuke kerstmarkten in Duitsland, welke het bezoek meer dan waard is. Zelf ben ik namelijk best wel een fan van de Münster kerstmarkt. verspreid door de stad vind je op diverse plekken een sfeervolle markt waarbij eten- en en drinken wel het belangrijkste is. Gelukkig gaat het hier zeker om d kwaliteit en krijg je echt lekkere producten.

Alternatieve kerstmarkten in opmars

De kerstmarkten in de grote steden zijn vaak erg commercieel, de prijzen voor zo’n kraampje lopen aardig op en dat moet natuurlijk wel terug verdiend worden. In veel kleinere steden worden dan ook leuke alternatieve kerstmarkten georganiseerd zoals bij Schloss Moyland net over de grens bij Kleve in Duitsland. Rondom het prachtige kasteel en in het kasteel zie je zorgvuldig geslecteerde aanbieders van handwerken en kerstdecoraties. Om deze kerstmarkt te bezoeken moet je wel een kleine bijdrage voor de entree betalen, in 2016 is dat € 5 per persoon, kinderen tot 16 jaar zijn gratis.

De kerstmarkt rondom Schloss Moyland wordt van 7 tot 11 december gehouden en dit zijn de openingstijden:
woensdag 13–22 uur
donderdag 13–22 uur
vrijdag 13–22 uur
zaterdag 11–22 uur
zondag 11–20 uur

Plaats een reactie