Geniaal idee: Alle gratis Wifi hotspots op luchthavens in 1 kaart

Ken je dat gevoel? Je wacht op je vlucht terug naar uit op een luchthaven buiten je roaming gebied van je mobiele provider of je buitenland data-bundel is zo goed als op. Toch verveel je je, en de luchthaven nodigt niet echt echt om een wandeling langs de tax-free shops te maken.

dankzij dit geniale idee van Anil Polat van Foxnomad.com kun je nu met een paar klikken een kaart oproepen met alle vliegvelden met een openbaar en gratis wifi netwerk. Het handige aan deze kaart is dat je er gelijk de wachtwoorden bij krijgt.

Ben je bijvoorbeeld in Berlijn, dan kun je aan de hand van de kaart zien dat je maximaal 60 minuten kosteloos kunt surfen, je moet wel even inloggen met een e-mail adres.  (en daar heeft iedereen er ondertussen ook tientallen van)

Geheime codes en subtiele hotspots.

Niet alleen de luchthavens hebben een Wlan hotspot, ook veel Lounges van de airlines hebben een eigen netwerk wat vaak een stuk sneller en stabieler is. Dus zoek je plek om te internetten in de buurt van één van de lounges. Bijvoorbeeld bij de KLM lounge op Schiphol. Het enige nadeel van dit WIFI netwerk is dat de code dagelijks wordt aangepast. Maar ook dat trucje leer je al snel via de kaart van Foxnomad.  De KLM code is namelijk best makkelijk.  namelijk KLMDDMMJJ waar D = dag, M= maand, n JJ – Jaar. Dus de code voor 25 oktober is KLM251016

Natuurlijk veranderen dit soort wachtwoorden continue en is er niks zo veranderlijk als gratis internet. Dus houdt Anil samen met mede reisbloggers de kaart bij. Mocht je toch zien dat een code niet meer werkt dan kun je dat makkelijk aan hem doorgeven.

Foxnomad is voor 2 euro ook als handige app verkrijgbaar voor je Iphone of android telefoon. de twee euro’s zijn een goede investering want wie wil er nu geen gratis internet?

<iframe src=”https://www.google.com/maps/d/embed?mid=1Z1dI8hoBZSJNWFx2xr_MMxSxSxY” width=”640″ height=”480″></iframe>

Plaats een reactie