Triglav nationaal park

Een misschien niet zo voor de hand liggende vakantiebestemming is Slovenië. Het kleine landje in de Balkan is echter een interessant land. Het is nog kleiner dan Nederland, maar het land heeft alles. Strand voor de zonaanbidders, mooie steden en veel natuur. Het kleine landje aan de Middellandse Zee is zeer gevarieerd, van strand tot aan bergen. Een van die voor veel mensen nog niet ontdekte plekken in Slovenië is het Triglav Nationaal park.

In het noordwesten van Slovenië vinden we het Triglav nationaal park. De naam van dit natuurgebied is te danken aan de hoogste berg van het kleine Balkanlandje. De Triglav is met zijn 2864 meter ruim 100 meter hoger dan de tweede berg de Scarlatina (2740 meter). Naast deze twee reuzen zijn er nog meer pieken in dit gebeid die de 2000 meter ruim overschrijden. Het gebied is ook wel bekend onder de naam ‘Julische Alpen’. Zeker de actievelingen mogen deze bestemming in Slovenië niet overslaan.

Wandelen
Als het Triglav nationaal park zich ergens goed voor leent is het wandelen. Wandelaars van alle pluimage kunnen hier hun hart ophalen. Dit bergachtige gebied in Slovenië biedt meerdere wandelpaden voor de beginnende en ervaren wandelaar. Eén van de wandelingen die zeker meer dan moeite waard is en in slechts 3 a 4 uur goed te doen is de wandeling naar Sleme. Dit is één van de hogere punten waardoor je een prachtig uitzicht hebt over het Sloveense pracht en praal. Je kunt zelfs zo ver kijken dat je de grote bergen in Oostenrijk kunt zien liggen. In totaal is er zo’n 7000 kilometer aan wandelpaden te vinden en zijn er in de regio 166 berghutten. Dus ook de meerdaagse wandelaar komt hier zeker aan zijn trekken.

Bezienswaardigheden
Het Triglav Nationaal park bergt veel bezienswaardigheden op een relatief klein oppervlakte. Het eerdergenoemde uitkijkpunt Sleme is zo’n bezienswaardigheid. Veel van de bezienswaardigheden zie je vanaf hier al liggen. De hoge bergen zijn natuurlijk ook de moeite waard, maar het park heeft ook een prachtig meer, het meer van Bohinj. Naast dat het meer prachtig is, zijn hier ook een adembenemende waterval en een spectaculair uitzicht op de berg ‘Vögel’ te bewonderen. En zo is het het park vol met prachtige bezienswaardigheden. Te veel om op te noemen in dit artikel.

Must go
Wanneer je ooit in Slovenië bent is het Triglav nationaal park een absolute ‘Must Go’. Je mag dit gewoon niet gemist hebben. Voor het relatief kleine oppervlakte heeft dit Balkanland bijna alle aspecten te bieden om een gevarieerd verblijf te garanderen en het Triglav nationaal park draagt daar zeker aan bij.

Plaats een reactie