Eco belasting op de Malediven

Vanaf 1 november jl. betalen toeristen op de prachtige eilanden van de Malediven een belasting voor een beter milieu op de eilanden. Ook wel Green Tax genoemd.

Iedereen die langer dan 12 uur in een hotel, een resort, of een cruiseschip is betaalt 6 us dollar per dag (omgerekend 5,50 euro) Met dit geld hoopt de regering van het eiland een einde te kunnen maken  aan de toenemende afval stroom waarmee de eilanden te maken hebben.

Het geld wordt direct door de reisaanbieder verrekent met de toerist, de aanbieder van de accommodatie is verplicht om maandelijks de belastingen over te maken aan de Maldives Inland Revenue Authority.

Afval probleem

Omdat er voornamelijk luxe vakanties worden aangeboden op de eilanden groep  en er geen afval verwerkinginstallatie is in het gebied ontstaan er vuilnis eilanden, deze eilanden bestaan voornamelijk uit niet verteerbare afval soorten zoals plastic waarbij de pet-fles een grote boosdoener is. Aangezien veel toeristen er voor kiezen om water uit flessen te drinken.  Hopelijk komen de investeringen het eiland ten goede en komt het op de goede plekken terecht zodat er wezenlijk wat gedaan kan worden met het afval probleem.

© foto: bjornhermansson via pixabay.com CC

 

Plaats een reactie