Kampeer en Caravan Beurs

Zo, iedereen is ondertussen weer terug van vakantie, de meeste caravans hebben een parkeerplekje voor deur verruild voor een overdekt plekje in een stalling, de meeste tenten liggen droog en schoon weer op zolder en ondertussen zijn de meesten van ons bezig om digitaal een foto-album in elkaar te knutselen.

Dit kan twee dingen betekenen of het is herfst (en deze aanname is juist, gezien d hoeveelheid nattigheid van de afgelopen dagen) of het is weer tijd voor de grootste beurs van Nederland op Camping en Caravan gebied.

Dit jaar vindt de Kampeer en Caravan Jaarbeurs weer plaats in de jaarbeurshallen van Utrecht, de eerste beursdag is op 7 oktober en op zondag 11 oktober sluiten de deuren voor de fanatieke kampeerder.

De Beurs laat dit jaar weer veel nieuwe kampeer innovaties zien, waarvan ik soms echt denk of we nog wel met kamperen bezig zijn. Zo kwam ik al een demonstratie filmpje tegen van een automatische WC-tank schoonmaak installatie voor het chemisch toiletje in menig caravan en camper.  Ook op camper gebied wordt er het nodige geïnnoveerd, vooral lefverlichting en energie zuinige toepassingen doen de intrede in de wondere wereld van het kamperen.  Al deze snufjes zijn dus te zien op de Kampeer en Caravan Jaarbeurs 2015 in Utrecht.

Frankrijk is gastland

Hoe kan het ook anders, La douce France, het thema van de beurs dit jaar, niet voor niets natuurlijk want Frankrijk is al jaren de populairste kampeer bestemming voor Nederlanders.  Dus waan je je op de beurs weer even terug dankzij de geur van vers gebakken baguettes en de prachtige wijnen waaraan je op een typisch Frans terras met de bijhorende wiebelende tafel aan kunt nippen.  Niet alleen Frankrijk laat natuurlijk de mooiste plekjes zien, ook de diverse andere kampeerbestemmingen in Europa zijn aanwezig op de beurs.

Mini camper camping

Wat is er nu leuker dan tijdens de beurs genieten van alle nieuwste snufjes op camper gebied en je vergapen aan de nieuwste modellen campers en ’s avonds onder je eigen luifel samen met soortgenoten, (volgens mijn ouders die in het bezit zijn van een camper, ook wel camperofielen genoemd) even alles nogmaals de revue te laten passeren? Dat kan dit jaar op de Kampeer en Caravan jaarbeurs, want de parkeerplaats P2 biedt tijdens de beurs plek voor 200 campers,  voor slechts 15 euro kun je er een dag + nacht staan indien de camper zelfvoorzienend is, sanitair, elektra en water zijn namelijk niet voorhanden.

Kaartjes online kopen

Heel handig dit jaar is dat je de kaartjes voor de beurs online kunt kopen en dat tegen een gereduceerd tarief ook nog. voor slechts 10 euro krijgt u de hele dag toegang tot de beurs,  indien u een kaartje aan de kassa’s van de jaarbeurs koopt bent u 11,50 kwijt, de kaartjes kunt u onder andere op deze website kopen.

Plaats een reactie