Lege stranden, veerboten en hotels, vluchten voor de Grexit?

De kranten staan er vol mee Griekenland en de euro lijken geen goede combinatie. Pinautomaten zijn leeg of hebben lange wachtrijen en de toeristen lijken de Griekse eilanden links te laten liggen en boeken volgende de media alle vakanties om naar Turkije en Spanje. Maar is het allemaal wel waar wat de media schrijft. Ik nam de proef op de som en heb vandaag een bel rondje gedaan langs vrienden die nu in Griekenland zijn en vrienden die toevallig weer thuis waren van een twee weekse vakantie naar Griekenland.

Opgeklopt

Dat is wat ik bij iedereen hoorde, lange rijen bij de geldautomaten? Die hebben geen van mijn vrienden gezien, hooguit dat er 5 toeristen voor de automaat stonden maar geen urenlange wachtrijen. Problemen met geld en betalen. Ook dat was niet aan de orde. Lege stranden? Natuurlijk maar het echte vakantieseizoen begint deze week pas. Dus de fotograaf of cameraman die op een dinsdagmiddag naar een willekeurig strand rijdt wat geen onderdeel is van een hotel treft inderdaad een praktisch leeg strand aan. Bovenstaande foto is een schermafbeelding van een webcam op Zakynthos en in mijn beleving is het op dit strand gezellig druk.

Zakken vol geld

Iedereen ik sprak had uit voorzorg wat extra geld meegenomen. Gewoon puur voor het gevoel. Maar niemand die ik heb gesproken heeft het echt nodig gehad. De geldautomaten bleven gewoon werken. De supermarkten bleven goed gevuld en van Grieken die aan het hamsteren zijn was totaal geen sprake.

Hoe zijn de Grieken er zelf onder

De meeste grieken op de eilanden leven van het tourisme en ze maken zich zorgen, terecht want de berichtgeving in de media is verre van rooskleurig. Maar die afhankelijkheid van het toerisme betekent ook dat je de toeristen moet koesteren. Want de toeristen brengen geld en voornamelijk cash geld want pinnen bij een taverne in Griekenland, dat heb ik nog nooit meegemaakt.

Plaats een reactie