De mooiste dorpen van de Costa Brava

Eén van de populairste vakantiebestemmingen van Spanje is de regio van de Costa Brava. Mede doordat ook Barcelona hier te vinden, maar de regio heeft veel meer te bieden aan haar bezoekers. Hier vind vijf van de mooiste dorpjes van de Costa Brava.

Peratallada
In onze top vijf mag Peratallada zeker niet ontbreken. Naast dat het tot de mooiste dorpen van de Costa Brava behoort, staat het ook zeker in de top vijf van Spanje. Het unieke aan dit dorpje is dat het nog zeer middeleeuws aan doet doordat het wonderbaarlijk de tand des tijd heeft doorstaan. Je hebt echt het gevoel dat het er nog bijna net zo uitziet als 500 jaar geleden. Dat maakt Peratallada uniek.

Pals
In de heuvels van Gerona vind je het dorpje Pals. Ook dit dorp heeft nog veel elementen die terug gaan naar een lange geschiedenis. Het mooie is dat Pals ook nog eens bovenop een heuvel ligt. En bij zo’n mooi pittoresk dorpje is dat zeker geen horizonvervuiling. Bij de vijf mooiste dorpen van de Costa Brava mag Pals dan ook zeker niet ontbreken

Púbol
Dat de er in de regio van de Costa Brava vele mooie dorpjes zijn mag wel duidelijk zijn. Het is dan ook af en toe moeilijk om zo’n dorp niet toe te voegen aan je top vijf. Hier hebben we het dan ook echt over één van de vele prachtige dorpjes, maar met net dat beetje extra. Púbol is vooral bekend omdat Salvador Dali hier een kasteel heeft gekocht voor de vrouw van zijn leven, Gala. Hij heeft hier dus ook lange tijd gewoond met Gala. Zij is hier ook begraven in de catacomben van het kasteel. Naast dat het dorpje Púbol erg mooi is, mag een bezoek aan het kasteel zeker niet worden overgeslagen. Bijna iedereen is wel bekend met kunst van Dali. Niet alleen op het doek, maar zijn hele leve was kunst, dus ook de hand van Dali is duidelijk terug te vinden in het kasteel .

Calella de Palafrugell
Witte huisjes aan het azuurblauwe water van de zee. Als je van tevoren een beeld zou hebben van hoe een dorpje aan de Costa Brave er zou moeten uitzien, dan is Calella de Palafrugell misschien wel het dorp dat het meest aansluit bij je verbeelding. Het dorp is ook omgeven door mooie baaien en wandelroutes. Hou er wel rekening mee dat het dorp tijdens het hoogseizoen door bovengemiddeld veel mensen wordt bewonderd. Het voor- en naseizoen zijn misschien wat aantrekkelijker om te genieten van dit authentieke dorp.

Tamariu
Tamariu maakt net als Calella de Palafrugell deel uit van de gemeente Palafrugell. Het is wonderbaarlijk dat twee van de drie deelgemeenten niet gemist mogen worden in de top vijf van mooiste dorpjes van de Costa Brava. Van de drie is Tamariu misschien wel de mooiste. Het is een klein dorpje met wederom witte huisje direct aan de zee. Het kleine centrum ligt ook aan de kust en het leuke is dat de witte huisjes gebouwd zijn aan een klein strand.

Eigenlijk hadden we ook wel een top20 van mooiste dorpjes van de Costa Brava kunnen maken, maar met het bezoeken van deze vijf prachtige locaties zul je zeker niet teleurgesteld zijn.

Plaats een reactie