Zonvakantie aan de Costa Brava

Als je een Costa wilt bezoeken, dan ben je in Spanje aan het juiste adres. De gehele Spaanse kustlijn in opgedeeld in een aantal Costa-regio’s . De Costa Blanca, de Costa Brava, de Costa del Maresme, de Costa Dorada en nog vele meer. In totaal is de Spaanse kust opgedeeld in 12 Costa’s beginnende bij de Franse grens en eindigend aan de Portugese grens in het zuiden. De dichtstbijzijnde voor de Nederlands is de Costa Brava. Overigens geldt dit voor veel Europeanen, zeker wanneer je kiest om met de auto te reizen. Deze Costa ligt nog enigszins op een bereikbare afstand om met de auto te reizen. Wel wordt geadviseerd om je trip te verdelen over 2 of 3 dagen. Geen straf, aangezien de weg naar je bestemming ook nog tal van mooie plaatsen herbergt.

Badplaatsen
Een belangrijk element voor een zonvakantie is natuurlijk een badplaats die zich richt op de zonaanbidders. Aan de Costa Brava zijn tal van badplaatsen te vinden. Blanes is bijvoorbeeld een populaire bestemming. Blanes is de meest zuidelijke badplaats van de Costa Brava. Jaarlijks is hier in juli het Santa Anna festival, een festival dat vooral beroemd is om een groot vuurwerkconcours. Jaarlijks in de derde of vierde week van juli nemen enkele landen het tegen elkaar op met het vertonen van spectaculaire vuurwerkshows. Dus niet alleen als zonbestemming biedt Blanes alles voor haar badgasten, ook als het donker wordt kan het er spectaculair zijn.
Er zijn ook tal van badplaatsen die zich richten op jongerenvakantie. Lloret de Mar is bijvoorbeeld erg populair onder jongeren. Lekker bakken aan het strand en tal van verschillende soorten animatie overdag en feesten tot diep in de nacht. Als je het type badgast bent dat hier niet helemaal op zit te wachten kies je beter voor een wat rustigere badplaats voor een breder publiek.
Er zijn ook badplaatsen waar je wat meer een balans vindt tussen het leven op het strand en het opsnuiven van cultuur. Langs de gehele Costa Brava zijn sporen te vinden van een roerige geschiedenis. Dit zie je terug in verschillende badplaatsen. Een mooi voorbeeld is Tossa de Mar, waar het straatbeeld af en toe middeleeuws aandoet. Mooie stukken stadsmuur, een grote toren en oude gebouwen fraaien hier het stadsbeeld op.
Natuur
Costa Brava is vertaald naar het Nederlands ‘Wilde Kust’ , alleen deze vertaling geeft al aan dat je een mooie woeste kustlijn kunt verwachten met een afwisselend ruig landschap. Naast de vele badplaatsen met vertier op en rond het strand, heeft de Costa Brava ook veel natuurschoon te bieden. Dus ook de part time zonaanbidders die graag het liggen op het strand combineren met wandelen of fietsen zullen zeker kunnen genieten.

De Costa Brava heeft bijna voor elk type toerist wel elementen voor een geslaagde vakantie.

Plaats een reactie