Antwerpen Proeft 2015

Dit jaar wordt alweer de 9de editie van het Antwerpen Proeft festival gehouden. Antwerpen Proeft is een laagdrempelige manier om kennis te maken met de culinaire schatten die Antwerpen rijk is. Een dertigtal restaurants biedt hier hun beste gerechten aan het grote publiek aan. Antwerpen Proeft is een leuke manier om voor een relatief lage prijs de zogenaamde ‘signature dishes’ van gerenommeerde chefs te proeven. Wees niet bang dat je hier alleen streekgerechten vindt; elk jaar worden er meer exotische keukens toegevoegd aan het spektakel.

Geen roet in het eten

Van oorsprong werd Antwerpen Proeft gehouden in het zuiden van de stad in de Gedempte Zuiderdokken. Het enige nadeel aan deze locatie werd in 2013 pijnlijk duidelijk toen het slechte weer gedurende het hele festival roet in het eten gooide. Het jaar daarop werd er voor gekozen het festival in De Waagnatie in het noorden van Antwerpen te organiseren. Het grote voordeel hiervan is dat er een overdekt gedeelte is. Wanneer het slecht weer is kun je de diverse kraampjes binnen bezoeken. Bij goed weer kun je heerlijk langs de Schelde zitten. Omdat de kosten van de huurprijs van de locatie gedekt moet worden zit er nu wel een kleine entreeprijs aan een bezoek vast.

Praktische informatie

Zoals elk jaar wordt Antwerpen Proeft tijdens Hemelvaart gehouden; dit jaar zal dat zijn op 14, 15, 16 en 17 mei. De entree bedraagt dit jaar €7,50; in de voorverkoop kun je een kaartje reserveren voor €5,50 inclusief een welkomstdrankje en een waardebon. Dat kan via de website van Antwerpen Proeft. Het is ook mogelijk een passe-partout voor alle dagen aan te schaffen. De kosten hiervan liggen op €11,-. De aangeboden gerechtjes en drankjes reken je af door middel van waardebonnen die je voor €1,25 per stuk bij de kassa koopt.
Wanneer je met de auto komt kun je gratis parkeren op parkeerterrein Waagnatie en het parkeerterrein aan de Rijnkaai. In de directe omgeving van de Waagnatie kun je betaald parkeren.

Plaats een reactie