Torrent de Pareis

De Balearen zijn een populaire bestemming voor veel reizigers. Dat is ook niet zo gek gezien het voortreffelijke weer op deze Spaanse eilandengroep. Een van de meest bekende eilanden van de Balearen is ongetwijfeld Mallorca. Het is dan ook het grootste eiland van deze eilandengroep. Bovendien heeft Mallorca een grote verscheidenheid aan landschappen te bieden.
Het is dan ook geen geheim dat wielertoeristen en wandelaars Mallorca graag bezoeken.
Wielertoeristen kunnen zowel op de verharde wegen als op de onverharde wegen genieten van een actieve vakantie en wandelaars kunnen hier naar de mooiste plekken aan doen. Eén van die plekken is Torrent de Pareis.

Avontuurlijk
Torrent de Pareis is een prachtige lange kloof die door de stroming van kleine riviertjes is ontstaan. De landschappen zijn constant anders. Elke bocht brengt weer een nieuw avontuur voor de wandelaar. De kustlijn geeft een prachtig contrast tussen azuurblauwe water van de middellandse zee en het ruige landschap van de kloof dat eindigt aan de kust. Een wandeling door kloof brengt je precies naar de maan of een vreemde planeet. Het heeft in ieder geval iets buitenaards. Het is een stukje Mallorca dat je zeker gezien moet hebben wanneer je het eiland bezoekt.

Voor ieder wat wils
Het bezoeken van de ‘Torrent de Pareis’ is voor praktisch elke toerist goed te doen. Je kunt kiezen voor een korte wandeling of een trektocht van meerdere dagen. De trektochten zijn er in alle soorten en maten. Zowel de wat meer ervaren wandelaar als de beginnende wandelaar kunnen hier zeker kiezen voor een trektocht op maat.
Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om telkens verschillende locaties te bezoeken van dit mooie stukje Mallorca. Er zijn langs de kloof meerdere plaatsen waar je bijvoorbeeld met een auto naartoe kunt rijden. Dan is het vaak minder dan een uurtje stappen om weer op zo’n prachtige plaats rond de kloof te komen.

Ervaar het zelf
Ervaar zelf hoe mooi Mallorca en de ‘Torrent de Pareis’ kan zijn. Een bezoek aan het grootste eiland van de Balearen is niet compleet zonder hier te zijn geweest.

Plaats een reactie