Honfleur

Frankrijk heeft vele mooie regio’s die allemaal hun eigen charme hebben. Zo ook de regio Normandië. Deze regio is gesitueerd aan de Franse Atlantische kust. Een veelal ruige kustlijn die vooral bekend is geworden door de invasie van de geallieerden tijdens de tweede wereldoorlog.
Natuurlijk heeft Normandië nog meer te bieden. Eén van de plaatsen die zeker de moeite van het bezoeken waard is, is Honfleur.

Ligging
Honfleur is een stadje dat aan de Atlantische kust ligt bij de monding van de Seine. De ligging aan de zee en de rivier de Seine maken de omgeving zeer bezienswaardig. De Seinemonding is één van de grootste van Frankrijk en er liggen dan ook veel natuurgebieden met unieke flora en fauna. Het stadje zelf heeft haar inrichting ook veel te danken aan haar ligging.

Pittoresk
Honfleur wordt ook wel de parel van Normandië genoemd. Het oude havenstadje heeft kleurrijke gebouwen en een schilderachtige haven. De kern van Honfleur ligt rond ‘L’Église Saint-Catherine’, de 15e eeuwse kerk. Dit gebouw springt in het oog omdat het voor het grootste deel uit hout is opgebouwd. Zeker in combinatie met het fraaie interieur is het zeker de moeite waard om deze kerk eens te bezichtigen. Rondom de kerk zijn verder leuke restaurants te vinden. De restaurantjes aan de haven zijn wat toeristischer ingesteld dan de etablissementen op ‘Place Saint-Catherine’.
Ook de haven met haar kleurrijke gebouwen en frisse zeelucht is een prima plaats om te vertoeven.

Park langs te Seine
Zoals eerder al gezegd ligt Honfleur langs de Seine. Aan de overkant van de monding ligt Le Havre en hiertussen liggen mooie natuurgebieden. Ook vind je hier het 10 hectare grote park ‘tuin der beroemdheden. In dit park staan een tiental beelden van beroemdheden die een link hebben met Honfleur. Een voorbeeld hiervan is Claude Monet. Een heerlijk en ruim park om lekker doorheen te struinen.

Strand
Een kustplaats in Normandië kan natuurlijk over stranden beschikken. Zo ook Honfleur. Tussen Honfleur en Trouville ligt een prachtig strand. Het is hier goed vertoeven. Zomers kun je er lekker liggen en genieten van de zon. In de andere seizoenen is het natuurlijk ook een prima locatie om lekker te wandelen en te genieten van een grote rode bol die langzaam uitdooft in een grote bak water.

Honfleur is ongetwijfeld één van meest interessante plaatsen van de regio Normandië. Het is dan ook een prima locatie om ergens in de buurt een huisje te betrekken, een hotel te boeken of een campingplaats te zoeken. Honfleur is een mooie basisplaats voor je vakantie in Normandië.

Plaats een reactie